🇷🇴🇷🇴🇷🇴Soc in sportul romanesc // Un medaliat olimpic roman, acuzat ca e membru ISIS.

Albert Saritov, medaliat cu bronz la editia 2016 a Jocurilor Olimpice de la Rio, este implicat intr-un scandal de proportii.FB_IMG_1511444981235

Sportivului in varsta de 32 de ani i se aduc acuzatii grave, cum ar fi terorism si legaturi cu temuta grupare islamica, ISIS, dezvaluie Prosport, care citeaza postul TV Rusia 24.

Reportajul difuzat de postul rus si preluat de TVR i-a vizat pe mai multi sportivi ai Academiei de lupte Mindiasvili, care ar fi fost recrutati si folositi in misiuni.

Printre acestia s-ar numara si fratii Saritov, Albert si Ramazan, acesta din urma fiind ucis dupa un schimb de focuri cu politia rusa in urma cu 5 ani.

De-a lungul timpului, mai multi sportivi de la Academia de lupte Mindiasvili au comis fapte extrem de grave. In 2009, Beslam Ceghiev, dublu campion mondial la lupte, a detonat o bomba in Ministerul de Interne din Cecenia. Apoi, in 2014, Ahmed Cickiev, luptator din regiunea Daghestan, a trecut granita in Siria si s-a inrolat in gruparea ISIS, dupa ce plecase in Turcia pentru a participa la o competitie.

Albert Saritov a primit cetatenia romana in 2016 pentru a reprezenta tara noastra la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sportivul nascut in Daghestan a castigat medalia de bronz in proba de lupte libere, devenind primul sportiv naturalizat din istoria Romaniei care se claseaza pe podium la o Olimpiada.

Acesta urmeaza sa reprezinte Romania si la Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s