🇷🇴Statistica Rușinii: România, locul 1 în Europa și 2 în lume la RATA DE AVORTURI❗️

Un raport recent emis indică faptul că în 2018 moartea prin avort a depășit în lume orice altă cauză de deces.Un semnal de alarmă, statisticile compilate de Worldometers indică faptul că în lume au fost efectuate în anul 2018 aproape 42 milioane de avorturi! Site-ul independent colectează date de la guverne și alte organizații respectabile, iar apoi le cumulează sub forma unui raport, împreună cu estimări și proiecții bazate pe aceste cifre.

Breitbart a comparat numărul avorturilor cu alte cauze ale deceselor, inclusiv cancer, SIDA, accidentele de circulație sau sinuciderea și a descoperit că avorturile depășesc cu mult oricare alta dintre aceste cauze.

Iată câteva extrase din acest raport:

„La 31 decembrie 2018, conform Worldometers, se înregistrau 41,9 milioane de avorturi efectuate de-a lungul întregului an. Prin comparație, 8,2 milioane de oameni au murit de cancer, 5 milioane din cauza fumatului și 1,7 milioane din cauza SIDA. …

La nivel global, în 2018 aproape un sfert din cazurile de sarcină (23 la sută) au fost terminate printr-un avort, iar la fiecare 33 de nașteri alți 10 bebeluși au fost avortați.”

Țările cu cea mai mare rată de avort din lume (Institutul Allan Guttmacher, 2009):

Vietnam 83,3 avorturi /1000 femei

Romania 78 /1000

Cuba 77 / 1000

Federația Rusă 68,4 / 1000

Belarus 67, 5 / 1000

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că:

Din 1958 până în 2008, în România au fost avortați 22.178.906 copii.

În cei mai sângeroși ani – 1964, 1965, 1966 – au fost avortați peste 1 milion de copii, în fiecare an

În 1990, numărul avorturilor a atins cifra de 992.265

România și Rusia sunt singurele țări din lume a căror număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață. România este printre țările Europei de Est cu cea mai mare pierdere a populației în istoria modernă, numărul deceselor depășind numărul nașterilor (rata alarmantă a avorturilor, emigrări, natalitate scăzută).

Medicul Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), afirmă că medicii au dreptul, conform statutului medicilor şi codului deontologic care le guvernează profesia, să refuze să facă întreruperi de sarcină.

„Dacă medicul consideră că o întrerupere de sarcină constituie o încălcare a principiilor sale are dreptul să nu o facă. Şi este lăudabil pentru asta. Şi dacă medicul alege în felul acesta nimeni nu-l poate obliga să facă avort la cerere, nu e nimic ilegal în asta. Copilul este considerat o fiinţă vie din momentul în care a fost conceput, embrion fiind. Aşa cum mama are drepturile sale şi medicul are drepturile sale. Gândiţi-vă la un medic care are 20-30 de ani de carieră în spate în urma căruia se află o armată de copii morţi. Cam ce o fi în sufletul lui, când îşi pune problema aşa?”, a conchis şeful medicilor pentru adevarul.ro.

Articol publicat de Irina Maria

18 gânduri despre “🇷🇴Statistica Rușinii: România, locul 1 în Europa și 2 în lume la RATA DE AVORTURI❗️

 1. De ce se întâmpla asta ?! Fiindcă atunci ca s-a propus sa se facă educație sexuală in scoli , au sărit unii și alții de c*r in sus, ca ii invata pe copiii lor la prostii , dar copiii lor știu mai multe prostii decât ei, doar ca ei habar nu au!

  Apreciază

  1. Nu asta rezolva problema, ci nivelul de trai si mediul de acasa, familia, plus ce vad in media pe toate canalele. Asa zisa educatie sexuala in scoli, se preocupa de drepturile homosexualilor si sa „educe” copii prea mici pentru a intelege lucrurile astea. Nu mai dati vina pe scoli. Este verificat, covarsitoarea majoritate a mamelor minore sunt din familii dezmembrate sau cu tot felul de probleme, iar femeile care fac avorturi sunt din cele care au mari dificultati materiale. NIVELUL DE TRAI , conditiile de viata, determina numarul avorturilor.

   Apreciază

  2. Ce vb tu acolo. Ce treaba are asta cu faptul că acum mai mult ca nici o data exista metode de contracepție. În perioada comunistă erau ilegale avorturilor si se făceau pe sub mână multe. Suntem niste criminali.

   Apreciază

 2. Copiii nu trebuie invatati educatia sexuala cum sa se protejeze. Dar cum sa ramina curati atit trupeste cit si mental ,neatinsi de ginduri sexuale pina la virsta cuvenita. Suntem devina ca ne-am pus pofta sexuala mai presus de rusine. Educati copiii ca trebuie mai intii sa se casatoreasca alegind atent perechea si mai apoi sa-si nasca toti copii care -i vor putea intretine si educa. Si clar lucru sa se ocupe cu lucruri mult mai serioase decit deva sta si a socoti ca sexul e necesar pentru sanatate. Poate e necesar ,dar in masura cuvenita si cu persoana iubita,caruia ii apartii in fata civila si fata Domnului.

  Apreciază

  1. Cat de adevărat! Educația morală si atenția asupra lucrurilor importante în viața, asta a dispărut si de asta suntem în situasta asta. În secolul XXI exista 100 de metode de contraceptie. E clar ca e altceva la.mijloc, implementarea orelor de educație sexuala din clasele mici nu rezolva cu nimic problema, ba chiar pune în lumina la un moment greșit ce nu se trebui!

   Apreciază

  1. Africanii au cu ce? Si totusi nu au ratele noastre. Topul este format din țări Comuniste. Ateismul este cauza afirmării conștiinței. Nepăsarea națiunii crează monștri.

   Apreciază

  1. Serios? Este mai mare pacatul abandonului decat cel al unei crime?…..sa se inteleaga, asta nu inseamna ca sustin a bandonul…..dar totusi……sa gandim inainte de a spune ceva….

   Apreciază

 3. Nu as face niciodata avort! Dar depinde foarte mult situatiile in care se afla femeia respectiva, ce le determina sa faca avortul?
  -lipsa educatiei,
  -lipsa banilor?,
  -lipsa barbatului cu care il face?

  Apreciază

 4. Mi se pare normal,avand in vedere ca Romania este totodata si cea mai inapoiata tara din Europa. În Romania nu exista ore de educatie sexuala, femeile nu cunosc metodele contraceptive si asta este rezultatul.

  Apreciază

 5. Eu as vrea mult sa stiu care este acest studiu despre care s-a facut articolul acesta. Eu am cautat pe worldometers, insa nu am gasit nici un asemenea studiu. Va rog, spuneti-mi si mie. Tot feedback: eu cred ca un link catre acest studiu era necesar sa fie inclus in articol, pentru credibilitate si pentru informare corecta. Deci, astept.

  Apreciază

 6. Am inteles, deci femeile care sunt violate zilnic si care nu au de ales, sau femeile care nu au sansa sa ofere o viata viitorului copil, sau chiar si femeile care pur si simplu au gresit, ca doar de aia sunt oameni, care la momentul avortului nu au un „prunc”, viu si constient, trebuie batjocorite si desconsiderate in societate pentru ca…?

  Apreciază

 7. Poporul piere din lipsa de cunoștință de Dumnezeu și de Cuvântul Lui.
  În poporul nostru cele mai multe avorturi le fac cei cu bani, cu situație bună materială , nu cei cu multi copii. Cei care au mai multi se gandesc ca unde mănâncă 10 mai mănâncă unul. Dar cei care au cate unul, sau doi , vor sa le ofere acestora tot ce-si doresc și cresc niște copii răsfățați, egoisti, obraznici care mai tarziu le întorc spatele.

  Apreciază

 8. Dar nici sa faci o armata de copii și sa nu ai ce sa le dai sa manince si nici educație di timp sa re ocupi de roti in egala masura și ajungi sa cerșești sau sa trăiești din mila statului . Mie mi s ar părea mai normal sa existe o lege pe glob sa nu lase mai mult de 2 copii/ familie, ptr ca nevoile cresc și de aceea mâncam numai chimicale ca nu mai putem produce mincare sănătoasă ca Sintem prea mulți . Sau nu se vede clar ca se dorește exterminarea populației prin orice mijloace ? Nu e corect sa faci avort așa e , dar trebuie respectata și dorința femeii , nu poti obliga pe cineva sa facă copii dacă nu vrea din diferite motive. Este alegerea fiecăruia .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s