🇷🇴🇺🇦România are doar 69 de școli cu predare in Limba română pe întreg teritoriul în Ucrainei…

Ministerul Învățământului din Ucraina a prezentat ultimele date despre numărul școlilor cu predare în limba română din această țară.În anul 2019 pe întreg teritoriul Ucrainei funcționează 69 de instituții de învățământ secundar cu studii în limba română, anunță portalul unian.net, cu referință la Direcția pentru Politica Informațională și Comunicare a Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina.

Instituții de învățământ secundar cu predare în limba română se află în regiunea Cernăuți – 57 de instituții (687 clase cu 10 829 de elevi) și în regiunea Transcarpatia – 12 instituții (138 de clase cu 2220 elevi), potrivit oficialităților ucrainene.

De asemenea, în Ucraina funcționează și două școli cu predare în limba moldovenească. Ambele se află în regiunea Odesa (23 clase cu 406 elevi).

În afară de aceasta, există și școli mixte. Astfel, în Transcarpatia funcționează o școală generală cu predare în limba ucraineană și română (23 clase și 419 elevi), în regiunea Cernăuți – 19 școli (183 clase și 2638 elevi). Școli mixte ucraineano-moldovenești există doar în regiunea Odesa – 15 la număr (143 clase și 2152 elevi).

Articol publicat de Andrei Marian Mihai

Un gând despre “🇷🇴🇺🇦România are doar 69 de școli cu predare in Limba română pe întreg teritoriul în Ucrainei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s