🇷🇴Dăncilă un nou atac la adresa lui Iohannis și Kovesi…

Viorica Dăncilă s-a întrebat într-o conferinţă la Târgu-Mureș, dacă preşedintele Klaus Iohannis ar susține o altă persoană cu probleme similare ale Codruței Kovesi.Premierul României a făcut afirmaţia în contextul în care președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

Întrebată, la o conferință de presă, despre faptul că președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție, Dăncilă a spus că și-a spus deja punctul de vedere.

„Cât timp o persoană are semne de întrebare pentru activitatea sa, cât timp a fost demisă pentru rezultatele activității pe care a desfășurat-o, cred că trebuie să se lămurească mai întâi aceste aspecte. Aș întreba dacă președintele Iohannis ar susține o altă persoană, care are aceleași probleme. Cred că nu ar face acelaşi lucru. Cred că este vorba despre un suport țintit, doar către Kovesi. M-aş fi bucurat dacă preşedintele ar fi vorbit cu Emmanuel Macron şi alţi omologi despre viitorul portofoliu, despre România, care să nu fie referitor la o singură persoană, care să vizeze România şi ce putem obţine pentru România pentru perioada următoare”, a spus Viorica Dăncilă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.

Articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s