🇷🇴USR-PLUS A BĂTUT PALMA! Dan Barna la prezidențiale, iar pentru funcția de premier l-au validat pe Dacian Cioloș…

Alianța USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianței la prezidențiale, iar pentru funcția de premier l-au validat pe Dacian Cioloș. Anunțul a fost făcut, duminică, de cei doi lideri ai alianței 2020.Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale în Congresul de sâmbătă al partidului. Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu au fost contracandidații lui Dan Barna pentru alegerea prezidențiabilului USR.

Alianța s-a clasat pe locul al treilea la alegerile europarlamentare, cu sub un procent diferență față de PSD, clasat pe locul al doilea.

Partidul condus de Dan Barna s-a înființat în 2016, după alegerile locale, când formațiunea fondată de Nicușor Dan a înregistrat un scor bun la București, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2016, USR a avut 10% din voturi, un scor peste așteptări pentru un partid nou.

PLUS este formațiunea înființată anul trecut de Dacian Cioloș, după ce doi ani în care fostul premier tehnocrat a ezitat între mișcare civică și o platformă politică.

Articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s