🇧🇹👑Titlul de cea mai tânără regină din lume în viață este deținut de Gyaltsuen Jetsun Pema Wangchuck…

Jetsun Pema este cea mai tânără regină din lume, câştigându-şi titlul la căsătoria cu Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, cunoscut şi sub numele de „Regele Dragon“ al Regatului Bhutan.Acesta a așteptat ca Jetsun Pema să își termine studiile în Marea Britanie, cei doi căsătorindu-se la întoarcerea ei în Bhutan.

„Am așteptat ceva timp pentru a mă căsători. Nu contează însă când te căsătorești cât timp o faci cu persoana potrivită. Eu sunt sigur că m-am căsătorit cu persoana potrivită”, declarase „Regele Dragon“ într-un interviu.

Regina s-a născut în orașul Thimphua, a studiat Relații Internaționale și Istoria Artei la Regent’s College în Londra și este supranumită „Kate Middleton de Himalaya” .

Aceasta a devenit mamă în 2016, fiul ei fiind Prințul Jigme Namgyel Wangchuck. În ziua naşterii sale, ţara a plantat 108 000 de puieţi de copaci.

Jetsun Pema se implică și în diverse acțiuni caritabile, ea fiind cea care conduce Societatea Regală pentru Protecția Naturii. Totodată, aceasta colaborează și cu alte organizații precum Societatea Crucii Roșii Bhutan, Bhutan Kidney Association sau Ability Bhutan Society, informează elle.ro.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Ghicioi Mariana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s