­čçĚ­čç┤Liberalii vor ├«ncepe ├«n 10 august str├óngerea de semn─âturi pentru candidatura lui Iohannis la preziden┼úiale…

PNL va ├«ncepe ├«n 10 august, o dat─â simbolic─â, str├óngerea de semn─âturi pentru candidatura pre┼čedintelui Klaus Iohannis la alegerile preziden┼úiale pentru un nou mandat, a anun┼úat luni liderul PNL Ludovic Orban, care a precizat c─â ┼čeful statului a fost invitat ┼či la Consiliul Na┼úional al liberalilor de joi.

ÔÇ×Avem pe ordinea de zi 9a Consiliului Na┼úional ÔÇô n.r.) finalizarea procesului de integrare a partidului Ac┼úiunea Civic─â a Tinerilor ├«n Partidul Na┼úional Liberal prin fuziune prin absorb┼úie. De asemenea, avem ca punct pe ordinea de zi alegerea prim-vicepre┼čedintelui politic al partidului Na┼úional Liberal, aici am prezentat ├«nc─â de la ultimul Birou Executiv la care am discutat acest subiect propunerea mea pentru aceast─â func┼úie de prim-vicepre┼čedinte este ├«n persoana lui Rare┼č Bogdan, propunere care, de altfel, este sus┼úinut─â ┼či de colegii mei din Biroul Executiv ┼či care va fi votat─â ├«n cadrul Consiliului Na┼úional. De asemenea, avem un punct ├«nscris pe ordinea de zi privitor la alegerile preziden┼úiale, punct la care l-am invitat pe pre┼čedintele Rom├óniei, care este candidatul partidului Na┼úional Liberal la func┼úia de pre┼čedinte, sus┼úinut de c─âtre Consiliul Na┼úionalÔÇŁ, a declarat, citat de news.ro, Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că în 10 august va începe campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale.

ÔÇ×A┼ča am stabilit, data de 10 august ca moment de ├«ncepere, este o dat─â simbolic─â, este o dat─â prin care vrem s─â ar─ât─âm c─â ├«ncepem campania preziden┼úial─â pentru ca niciodat─â ├«n Rom├ónia s─â nu se mai ├«nt├ómple ceea ce s-a ├«nt├ómplat la 10 august, ├«n care for┼úele de ordine, ├«n loc s─â apere via┼úa ┼či siguran┼úa cet─â┼úeanului, s-au transformat ├«n agresori ├«mpotriva integrit─â┼úii fizice ┼či chiar a vie┼úii foarte multor manifestan┼úi pa┼čnici, cet─â┼úeni rom├óniÔÇŁ, a precizat Orban.

├Äntrebat dac─â liberalii vor participa ┼či la mitingul anun┼úat ├«n Pia┼úa Victoriei ├«n 10 august, Ludovic Orban a r─âspuns: ÔÇ×Mitingul este miting. Noi am participat ┼či la celelalte mitinguri. Orice membru al Partidului Na┼úional Liberal sau orice simpatizant este invitat ┼či ├«ncurajat s─â participe la aceast─â form─â de protest anun┼úat─â pe 10 august.

Mai mult dec├ót at├ót, am ┼či somat DIICOT-ul s─â urgenteze cercet─ârile, s─â nu ├«ncerce s─â mu┼čamalizeze gravele ├«nc─âlc─âri ale legii, gravele infrac┼úiuni care au fost s─âv├ór┼čite de for┼úele de ordine, care au pus ├«n pericol via┼úa ┼či integritatea fizic─â a cet─â┼úenilor rom├óni. De altfel, exist─â peste 800 de pl├óngeri care au fost depuse de cet─â┼úeni rom├óni, care au fost agresa┼úi ├«n cadrul manifesta┼úiei din 10 august, care nu au fost solu┼úionate nici p├ón─â ast─âziÔÇŁ.

Redactor Robert B─âlan articol publicat de Sonia Iv─ânescu

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s