🇷🇺Un robot rusesc va fi trimis trimis in spațiu!

Robotul Fiodor a fost supus unor modificări esențiale înainte de a fi trimis pe Stația Spațială Internațională. În special, sistemul electronic a fost înlocuit cu unul rezistent la condițiile din spațiul cosmic, a declarat într-un interviu oferit agenției RIA Novosti, directorul executiv pentru programele avansate și știință a corporației de stat Roscosmos, Alexandr Bloșenko.

Anterior, presa anunțase că înaintea zborului spre Stația Spațială Internațională, robotul Fiodor a primit un nume nou – Skybot F-850 și va avea voce pentru a putea comunica cu cosmonauții. În afară de aceasta, robotul are și propriul cont în Twitter. Acum Skybot se află la Boikonur, unde este pregătit pentru expedierea în spațiul cosmic. Robotul-cosmonaut vă pleca în călătoria spațială pe 22 august și va reveni acasă pe 7 septembrie. După cuplare cu Soyuz MS-14, robotul va fi transferat din nava cosmică în segmentul rusesc, unde va executa câteva sarcini sub controlul cosmonautului Alexandr Skvorțov.

“În prezent modificările robotului antropomorf “Skybot F-850” se deosebesc radical de predecesorii lui. Spre exemplu, în noua versiune au fost modificate componentele electronice, elementele de plastic și sistemul de control. Toate modificări, care au fost efectuate într-o termen record, în legătură cu condițiile de exploatare și cerințele înalte față de echipamentul utilizat în sfera spațială”, a declarat Bloșenko.

Condițiile în spațiul cosmic presupun lipsa gravitației, un nivel ridicat al radiației, zgomot și virbațiile la bordul stației, precum și presiuni la start și aterizare.

Anterior, Bloșenko declarase agenției RIA Novosti că robotul a fost dotat cu un soft cu elemente de inteligență artificială.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Carmen Avram Ionescu

Un gând despre “🇷🇺Un robot rusesc va fi trimis trimis in spațiu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s