🇷🇴Raed Arafat, declarații privind sistemul 112: Au fost stabilite 14 măsuri la finalul raportului…

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri că a prezentat premierului Viorica Dăncilă raportul cu privire la sistemul 112, elaborat de comisia interministerială, raport care cuprinde 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung ce urmează a fi implementate.„Am prezentat doamnei prim ministru raportul şi concluziile finale, iar acesta va fi făcut public integral. În raport a fost analizată situaţia actuală a serviciului 112, a dispecerizării şi a problemei localizării.(…) Au fost stabilite 14 măsuri împărţite pe termene: scurt – până în 12 luni, termen mediu – între 12 luni şi 36 luni şi termen lung – până la 60 de luni”, a spus Arafat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Demnitarul a precizat că măsurile vor fi lansate în dezbatere publică începând de joi. Potrivit g4media.ro, printre ele se regăsesc:

• În cadrul ordonanței veți regăsi și aspectele legate de cartele pre-pay. Din cele 47% din apeluri non-urgente efectuate în cele 6 luni ale anului 2019, 52% au fost abuzive și 81% dintre acestea au fost făcute de pe cartele pre-pay unde nu s-a putut identifica proprietarul cartelei. Numai când se va apela 112, furnizorul de telefonie va da datele proprietarului.

• O altă măsură este reconfigurarea infrastructurii de telefonie mobilă în colaborare și cu sprijinul STS.

• Promovarea aplicației ”Apel112” astfel ca ea să funcționeze ca o măsură temporară până la complementarea AML. Promovarea o vor face toate instituțiile astfel încât să o descarce cât mai multe persoane.

• Constituirea și încadrarea a două centre de formare a dispecerilor 112. Centrele deja există, au fost făcute printr-un program cu fonduri europene și s-au făcut primele pregătiri și urmează să continuăm pregătirea printr-un program finanțat cu fonduri europene de care vor beneficia 650 de dispeceri. Ținta noastră este să formăm cât mai mulți dispeceri care să poată țină un apel cap coadă fără să transfere altcuiva.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s