🇷🇴⚡️Tragedie la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei. Trei persoane au fost lovite de fulger!

Un agent de pază de la firma Axis Security a murit, lovit de fulger, iar doi turişti, soţ şi soţie, din judeţul Buzău, au fost răniţi.Cei doi soţi vizitau situl arheologic, şi au suferit traumatisme în urma descărcărilor electrice produse în zonă, a informat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Răniţii au fost transportaţi la spitalul din Orăştie. Bărbatul decedat avea 47 de ani şi era din satul Bucium, comuna Orăştioara de Sus.

Cei doi soţi răniţi din cauza descărcărilor electrice sunt din localitatea Pogoanele, judeţul Buzău, victimele au fost transportate, în stare de conştienţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului din Orăştie.

„Pompierii militari ai Detaşamentului Orăştie, specializaţi în acordarea primului ajutor, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au acţionat pentru salvarea victimelor, doi soţi din Pogoanele, judeţul Buzău. Cei doi soţi, ce prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăştie. Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieţii”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Centrul judeţului s-a aflat ieri sub incidenţa codului galben de vreme rea, caracterizat de averse ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină şi descărcări electrice.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s