🇷🇴🇪🇺🇮🇶25 de irakieni încercau să fugă din România in Europa de Vest!

Situație bizară la granița de vest a României. 25 de irakieni au încercat să scape din România, dar au fost prinși de polițiștii de frontieră.Primii 15 migranți ilegali au fost descoperiți într-o acțiune comună a autorităților de frontieră maghiare și române, pe linia Sectorului Poliției de Frontieră (P.F.) Vârșand. Cei 15 sunt de naționalitate irakiană, 10 fiind femei, 4 – bărbați și un minor.

Cazurile de migranți ilegali care vor să scape spre Occident arată că România nu este o țară dezirabilă pentru ei, astfel încât, în timp ce Italia se luptă să îi oprească să intre în țară, România trebuie să îi păzească să nu fugă de aici.

Cei 15  încercau să fugă din România spre Occident. În timpul nopții de miercuri spre joi (7 spre 8 august), migranții au fost descoperiți la aproximativ 500 m de demarcația de frontieră, mergând pe jos, dinspre România spre Ungaria.

În urma investigațiilor întreprinse de polițiștii români de frontieră, s-a descoperit că cei 15 migranți ilegali voiau să ajungă într-o țară din vestul Europei. După încheierea cercetărilor, se vor dispune asupra acestora măsurile legale specifice pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Un alt grup, de 10 irakieni, era ascuns în semiremorca unui camion, dar a fost descoperit de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara.

Cei 10 migranții au fost depistați în noaptea de 8 spre 9 august, când la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc B.A., în vârstă de 48 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz şi semiremorca marca Krone, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mai multe tipuri de mărfuri, pe ruta Turcia – Polonia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, zece persoane.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, trei bărbați, trei femei şi patru copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 2 şi 9 ani, solicitanţi de azil in ţara noastră. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s