🇷🇴🇪🇺Rovana Plumb și Dan Nica, propunerile PSD pentru funcția de comisar european!

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles propunerile României pentru funcția de comisar european. Rovana Plumb și Dan Nica sunt cele două nume propuse de Guvern.Premierul Dăncilă anunțase anterior că va trimite la Bruxelles două propuneri, o femeie și un bărbat, fără a nominaliza. Noua comisie europeană, condusă de Ursula van der Leyen, este în plin proces de formare, dar numele propuse de statele membre UE trebuie validate prin vot de Parlamentul European.

În presă au apărut mai multe propuneri pe surse, iar astăzi „Știri pe Surse” dă două nume: Rovana Plumb și Dan Nica, ambii europarlamentari PSD.

Potrivit solicitărilor de la Bruxelles, cele mai mari șanse le are Rovana Plumb pentru a se respecta la nivelul Comisiei ponderea femeilor și bărbaților din viitoarea structură europeană. Având candidat o femeie, România ar vrea șanse mai mari la un portofoliu important precum energia, transporturile sau mediul.

Un alt nume vehiculat în PSD a fost cel al Luminiței Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană, dar aceasta nu mai apare în ultima variantă.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Doinița Fătu corespondent WordPress la Bruxelles

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s