🇷🇴Adrian Năstase despre protestul Diasporei din 10 August: “Vor să dea o Lovitură de Stat!”

„Va fi deci o „revoluţiune”? Cei care vor veni sunt „poporul”? Sau se poate întâmpla o „lovitură de stat”? Dar provine ea „de sus, de la cei care deţin puterea”? Nu pare. Şi atunci?Dacă guvernul ar accepta cele 75 de revendicări, nu ar fi posibil ca după o săptămână, să vină alt „popor” cu alte 75 de revendicări, eventual contrare?

Pare că am inceput să ne plictisim de democraţia constituţională”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. 

Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei este anunţat un nou protest de amploare, la un an distanţă după ce zeci de mii de oameni au protestat în acelaşi loc. 

Sâmbătă, pe 10 august, se împlineşte un an de la protestul în urma căruia sute de români au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmeria a intervenit în forță. Dosarul privind violenţele din 2018 a fost pasat de Parchetul militar către DIICOT. 

Proteste au fost anunțate şi în alte orașe din țară precum Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Sibiu, Brașov, Craiova, Satu Mare, dar și în diaspora – Roma, Paris și Milano.

Pianistul Davide Martello a anunțat pe o rețea de socializare că și-a anulat concertele din Germania pentru a veni în București: „Oamenii se vor putea ascunde în spatele pianului meu, dacă forțele de ordine vor folosi din nou gaze lacrimogene”.

Totodată grupul Corupţia ucide anunţă că vineri seară, de la ora 19:00, la Casa Activistului din Capitală, va fi organizat un atelier de pictat bannere: „Vino cu materiale textile, cartoane, spray-uri, vopsea textila, markere etc. Vom pregăti împreună mesajele pe care dorim să le transmitem pe 10 August în Piața Victoriei”.

După protest, duminică, de la ora 16:00, va fi organizat un alt atelier despre Legea 544/2001, legea „Accesului la informații de Interes Public”, în cadrul căruia cursanții vor afla cum poate cetățeanul să ”miște” instituțiile.

„Pe 10 August ieșim cu toții în Piața Victoriei așa cum am ieșit anul trecut când românii din diaspora s-au alăturat fraților lor rămași în țară împotriva unei majorități politice al cărei unic scop a fost să-și scape politicienii corupți de problemele cu legea, mergând până în punctul în care ar fi fost în stare să elimine cu totul infracțiunile din Codurile Penale. Dă vestea mai departe! Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului. A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, pulane și tunuri cu apă își văd de treabă liniștiți, sunt încă în funcții”, se arată pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s