🇺🇸Actorul Richard Gere, a dus mâncare la bordul navei Open Arms, unde se află cei 121 de migranţi blocaţi în largul Insulei Lampedusa…

Actorul american Richard Gere a venit vineri să susţină migranţii prezenţi la bordul Open Arms, o navă blocată de o săptămână în largul Insulei italiene Lampedusa, la bordu căreia se află 121 de migranţi, relatează AFP.Actorul american a urcat vineri dimineaţa la bordul navei închiriate de un ONG spaniol, unde s-a întâlnit cu echipajul şi migranţii – între care se află aproximativ 30 de minori.

”Suntem aici, pe nava Open Arms”, a anunţat actorul într-o înregistrare video, în care apare în mijlocul migranţilor, difuzată de ONG-ul Proactiva. ”Tocmai am sosit de la Lampedusa. Am adus câtă apă şimâncare am putut aduce pentru toată lumea de la bord”. Actorul urmează să susţină sâmbătă o conferinţă de presă.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini, care a rupt joi coaliţia de extremă dreapta şi populistă aflată la putere de 14 luni în Italia, aruncând ţara într-o criză politică, a refuzat să îi primească pe cei 121 de migranţi de la bordul Open Arms.

Migranţii au fost salvaţi de pe Marea Mediterană la 1 şi 2 august.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s