🇨🇳⛈🌬China: Cel puțin 18 morți și 14 dispăruți în China din cauza tifonului Lekima!

Cel puțin 18 persoane au murit, iar alte 14 sunt date dispărute din cauza efectelor sosirii Tifonului Lekima în China, a informat televiziunea de stat.Potrivit CGTN, care citează autoritățile locale, aceste victime s-au înregistrat după ce un rau s-a revărsat din cauza ploiilor abundente din provincia Zhejiang, unde furtuna a atins pământul în această dimineață.

O alunecare de teren provocată de ploile abundente a blocat râurile din zonă, ceea ce a făcut ca nivelul apei din albia râului să crească până la zece metri în zece minute, inundând 120 de locuitori ai unui oraș din apropiere.

La aceste morți din China se adaugă cel al unui bărbat în vârstă de 64 de ani din Taiwan, care a căzut dintr-un copac în timp ce încerca să taie ramurile ca o precauție împotriva tifonului.

1 milion de evacuațiDe asemenea, agenția oficială Xinhua a raportat că peste un milion de oameni au fost evacuați înainte de sosirea tifonului Lekima. Provincia Zhejiang a evacuat peste 700.000 de oameni, din care 110.000 au fost adăpostiți în adăposturi, în timp ce în orașul Shanghai, alte 253.000 au fost strămutate în alte locuri sigure.

Cu vânturi de până la 187 de kilometri pe oră, acest tifon, cel mai puternic din 2014, a forțat anulararea a sute de feriboturi și 288 de zboruri, precum și anularea secțiunii ale unor linii de cale ferată.

Tifonul Lekima, al nouălea an al anului, care vine în China, a făcut debarcader în apropierea orașului Wenling și este de așteptat să provoace și furtuni severe în provinciile Anhui, Fujian și Jiangsu.

Deși va continua să se îndrepte spre nord cu o viteză de aproximativ 15 kilometri pe oră, autoritățile meteorologice din China au dat asigurări că tifonul va slăbi treptat.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s