🇷🇴10 August – Protest Diaspora: USR-PLUS va merge la protestul Diasporei!

Fostul premier al României și actual europarlamentar al Alianței 2020 USR PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că va participa, sâmbătă seara, la protestul din Piața Victoriei.Cioloș a decis să participe  pentru că momentul 10 august din 2018 a contribuit „masiv” la „momentul 26 mai” de anul acesta, făcând referire la rezultatul alegerilor europarlamentare, potrivit mediafax.ro.

„Voi merge, diseară, în Piața Victoriei, pentru că momentul 10 august de anul trecut a contribuit masiv la momentul 26 mai de anul acesta, pentru că România e numai una, indiferent unde trăiesc cetățenii ei – în țară sau în străinătate, și mai ales pentru că, atunci când conducta normalității e înfundată de mizerie, ea trebuie desfundată sub presiune. Trebuie să reînnoim mesajele de acum un an. Statul român tot nu s-a făcut bine. Până vom avea ocazia de a-i trimite pe cei care ne-au adus în această situație în afara istoriei, avem astăzi datoria civică de a spune că vrem o țară a normalității, o țară pentru toți cetățenii ei, în care să ne simțim cu toții acasă. (…)

O doamnă mi-a spus, astăzi, că fiul ei a votat pe 26 mai pentru prima oară. Și a votat cu noi, cu Alianța USR PLUS. A făcut această alegere pentru a nu fi nevoit să plece din țară, pentru că-și dorește un trai decent în România și crede că noi putem aduce această schimbare în bine. Pentru astfel de oameni, pentru gândurile și speranțele lor, mă voi alătura celor prezenți, în această seară, în Piața Victoriei”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Și șeful USR, Dan Barna, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că membri USR vor fi prezenți în Piața Victoriei cu ocazia manifestării care marchează un an de la protestele din 10 august 2018. El a precizat că partidul său nu va face campanie și nici nu va strânge semnături la acest eveniment.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Carmen Avram Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s