🇷🇴Zeci și zeci de mii de Români cer in aceste momente la protestul din Piața Victoriei, Demisa Guvernului!

Zeci și zeci de mii de români de toate vârstele, din diaspora şi din ţară, au venit în Piaţa Victoriei din Capitală, pe o căldură greu de suportat, pentru a cere demisia Guvernului Dăncilă şi a cere pedepsirea vinovaţilor după „Jandarmeriada” din 10 august.

Protestul se desfăşoară paşnic.

Au fost însă câteva momente tensionate între manifestanţi şi oamenii legii, care au avut o problemă cu o autoutilitară adusă de Cristian Mihai Dide în mijlocul Pieţei Victoria. Mai exact, au primit un apel la 112 în care s-a raportat că în maşină ar fi nişte tuburi albe suspecte. În urma percheziţiei, s-a descoperit că era vorba de simple lumănâri albe pe care protestatarii le vor aprinde, cel mai probabil, în memoria tinerelor pe care Gheroghe Dincă le-ar fi ucis la Caracal. După ce oamenii legii au văzut asta, s-au retras.

Acest moment a tensionat însă atemosfera în Piaţa Victoriei. S-a scandat din nou: „Jandarmeria apără hoţia”.

Atmosfera s-a calmat ulterior. Deşi nu sunt echipaţi de luptă cum obişnuiau de obicei la astfel de proteste mari, jandarmii au la dispoziţie în apropiere autospecialele cu tunuri de apă.

De la boxă se aude Imnul Golanilor, şi mulţimea strigă frecvent „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Jos comuniştii”, „Rezistăm, nu cedăm”, sau celebrul „M__E PSD”.

În mijlocul Pieţei Victoria se află, de asemenea, o scenă improvizată ce serveşte drept rampă pentru cetăţenii care vor să-şi exprimă nemulţumirile la adresa guvernanţilor.

O româncă venită din Scoţia alături de soţul şi fetiţa sa, special pentru protestul din 10 august, a stârnit profundă admiraţie în rândul internauţilor. Transmis live din Piaţa Victoriei de Epoch Times, discursul doamnei – care de altfel a schimbat nu mai puţin de patru avioane ca să ajungă la eveniment – le-a atins inimile oamenilor. Discursul protestatarei reflectă un mod sănătos de gândire, principii solide şi o viziune de bun simţ pentru însănătoşirea României. Detalii aici.

O timişoreancă care locuieşte acum în Germania a transmis un mesaj tranşant din Piaţa Victoriei:

„Am venit ca să avem o ţară cât mai liberă, dreptate, o justiţie independentă şi să tragem încă o dată un semnal de alarmă că în felul ăsta cum au continuat nu se mai poate. Trebuie să se oprească! S-a văzut acum şi cazul Caracal. S-a dovedit clar că din cauza injustiţiei, din cauza legilor pe care le-au făcut acum, recursul compensatoriu pe care l-au făcut, prin asta au reuşit să scape foarte mulţi violatori şi criminali şi, după cum se ştie, cred că 70% au ajuns deja înapoi în puşcărie”.

O altă doamnă care a participat şi la protestul de anul trecut reprimat violent de Jandarmerie cere pedepsirea vinovaţilor pentru incidentele de atunci şi demisia Guvernului Dăncilă.

„Suntem un grup de cetăţeni civici de la ‘Iniţiativa Timişoara’. Noi am venit astăzi la un an de la protestul diasporei din 2018 şi cerem vinovaţii. Deşi am protestat paşnic, nu avem încă vinovaţii. Deci pentru că un om a murit, Ilie Gazea, Dumnezeu să-l ierte, şi nici acum nu ştim care sunt vinovaţii. În continuare luptăm pentru apărarea justiţiei. Ni se pare strigător la cer ce se întâmplă. Toate instituţiile statului sunt praf, sunt la pământ. Asta este radiografia României. De fapt Alexandra este România. Cazul ăsta a arătat clar că statul nu mai poate funcţiona. Noi cerem demisia Guvernului. Noi nu vrem să dăm lovitură de stat. Noi le cerem demisia pentru ca sunt incapabili să mai conducă ţara asta. Momentan, nu avem aşteptări foarte mari pentru că ei nu vor pleca aşa de uşor. Totul depinde de numărul de români care îşi doresc cu adevărat schimbarea şi care cred că doar uniţi şi implicaţi vom schimba. Nu cred că cei care au votat acest partid le-au dat girul ca să scoată legi în favoarea infractorilor. Nu cred că ei sunt legitimi în cazul în care nu şi-au respectat planul de guvernare şi fac totul pentru distrugere, a declarat manifestanta.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Carmen Avram Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s