🇷🇺Moscova: Mii de ruși au ieșit din nou în stradă!

Un nou protest se desfăşoară astăzi în Moscova, de această dată autorizat.Mii de oameni au început să se adune în centrul oraşului pentru a cere ca la alegerile locale din 8 septembrie să fie înscrişi şi candidaţi independenţi. Autorităţile au permis ca la manifestaţie să participe cel mult o sută de mii de oamenii.

Ploaia nu i-a împiedicat pe oameni să iasă cu pancarte şi să mărşăluiască pe străzi. Pe lângă înregistrarea candidaţilor, protestatarii cer să fie eliberaţi cei au fost arestaţi la manifestaţiile precedente.

Dacă la protest este linişte, aliata politicianului rus Aleksei Navalnîi, Liubovi Sobol a fost reţinută, înaintea începerii protestului. Ea este unul dintre candidaţii independenţi care nu au fost înscrişi la scrutinul din septembrie.

„La noi a venit poliţia. Nu sunt lăsată să vin la protest. Nu mă tem şi nu voi ceda. Îmi voi continua activitatea politică. Acuş vor intra. Nu mă tem şi nu voi lăsa mâinile în jos. Rog să vină avocatul meu. Îmi voi continua activitatea politică.

– Poliţia!

– Care e motivul reţinerii?

– Vă rog să vă puneţi la perete.”

În data de 27 iulie, în Moscova a avut loc un protest similar, doar că neautorizat. Peste o mie de oameni au fost reţinuţi atunci. Deşi protestul trebuia să aibă loc în faţa primăriei, poliţiştii au blocat accesul la instituţie şi i-au lovit cu bâte de cauciuc pe cei care nu s-au supus somaţiilor. În urma violenţelor, aproape 80 de oameni au fost răniţi.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s