🇺🇸Autorul crimelor din El Paso mărturisește că obiectivul său a fost uciderea mexicanilor!

Autorul atacului armat din El Paso (Texas, SUA), unde 22 de persoane au murit weekendul trecut, a mărturisit poliției când a fost arestat că obiectivul său era să ucidă „mexicanii”, potrivit unui document avansat de The Washington.Presupusa persoană responsabilă de atac, Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, a declarat poliției că el a fost cel care a deschis focul într-o mulțime la un centru comercial Walmart din orașul de frontieră El Paso, de unde mulți cetățeni mexicani merg de obicei să cumpere.

Crusius a condus aproape zece ore – de la Allen la El Paso – pentru a comite masacrul în acel supermarket și ar fi publicat un manifest pe rețelele de socializare în care mărturisește că atacul a fost un „răspuns la invazia hispanică din Texas”.

Conform documentului, Crusius se afla în vehiculul său, lângă Walmart, când a fost arestat după masacru.

A ieșit din mașină cu mâinile în sus și a fost identificat de poliție, im momentul in care s-a predat a declarat: „Eu sunt autorul împușcăturiilor”.

Textul este scris de detectivul Adrian Garcia, care spune că, aflându-se deja în custodia poliției, Crusius a recunoscut că „odată ajuns la magazin, a deschis focul folosind un AK-47 (pușcă de asalt), împușcând multiple victime nevinovate”.

Din cele 22 de persoane ucise prin împușcare, 8 au fost cetățeni mexicani și, prin urmare, ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, a spus că studiază să solicite SUA, extrădarea învinuitului.

Pentru a aborda acest aspect și alte probleme, o reuniune va avea loc marți viitoare în Mexico City, între autoritățile la nivel înalt din Mexic și SUA, a informat joi guvernul mexican.

Împușcăturile din El Paso au avut loc câteva ore după ce un alt bărbat alb – identificat ca Connor Betts – a deschis focul într-o zonă de agrement popular din orașul Dayton (Ohio), omorând printre alții pe sora sa Megan, 22 de ani, și care a devenit cea mai tânără victimă a acelei tragedii.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s