🔥🇹🇿Tanzania: Cel puțin 60 de morți în urma unei explozii a unui camion cisternă, care transporta combustibil!

Cel puțin 62 de persoane au murit, iar alte 70 au fost rănite în explozia de sâmbătă a unui camion cisternă care transporta combustibil în regiunea tanzaniană Morogoro, la aproximativ 200 de kilometri vest de Dar es Salaam.Șeful poliției regionale din Morogoro, Wilbroad Mutafungwa, a confirmat că mulți dintre morți s-au strâns în jurul camionului cisternă, pentru a colecta o parte din combustibilul care se scurgea, atunci când a izbucnit în flăcări, după cum a descris mediul local The Citizen.

Au fost, de asemenea, victime în rândul vânzătorilor stradali aflați în zonă și a motocicliștilor, ale căror cadavre au fost arse, ceea ce face identificarea imposibilă, potrivit acelorași surse.

Accidentul s-a produs în apropierea stației de autobuz Msamvu, în municipiul Morogoro, a cărei autostradă este adesea parcursă de camioane cu marfă și petrol provenind din zona portului din Dar es Salaam.

O țigară a provocat explozia

Potrivit martorilor, incendiul ar fi putut fi declanșat după ce o persoană s-a apropiat de camionul plin cu combustibil cu o țigară, deși poliția nu a lămurit încă cum au avut loc evenimentele.

Evenimente ca acestea sunt frecvente în anumite zone din Africa, unde unii oameni sunt dispuși să își riște viața pentru a extrage combustibil din cisterne și conducte, cum ar fi în Delta Nigerului.

Pe 2 iulie, cel puțin cincizeci de oameni și-au pierdut viața, iar alți șaptezeci au fost răniți în statul Benue, centrul-nordul Nigeriaului, când un alt camion cisternă care conținea combustibil a explodat.

Readctor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s