🇬🇷🔥Atena in Flăcări! Incendiile de vegetație fac ravagii în Grecia. O suburbie a Atenei a fost evacuată!

Ministerul român de Externe anunţă că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie în Grecia, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt.”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă a actualizat situaţia arealelor unde există un risc ridicat la incendii de vegetaţie (grad 4 din 5), pentru data de 12 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt, astfel: Attica, Insula Evia, Fthiotida, Argolida, Lakonia, Ahaia, Ilia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Lesvos şi Insula Chios”, transmite MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, http://www.meteoalarm.eu, http://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Un incendiu, care a izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, a avariat mai multe case din localitatea Peania, o suburbie aflată în estul Atenei, autorităţile ordonând evacuarea unei zone întinse din localitate, informează cotidianul The Washington Post.

Flăcările s-au extins şi pe masivul Himet, care separă Peania de restul Atenei. Peste 140 de pompieri cu 46 de vehicule şi opt elicoptere au intervenit, reuşind să stingă incendiul în cursul dimineţii de luni, au anunţat autorităţile.

Un oficial din cadrul serviciului de pompieri a declarat, sub protecţia anonimatului, că incendiul a izbucnit într-o zonă cu case şi a precizat că autorităţile urmează să evalueze pagubele produse de incendiu.

Martorii oculari au spus că cel puţin o casă a fost grav avariată.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s