🇮🇹🚨Italia in alertă! 🔴Cod Roșu (pericol înalt) de caniculă în 11 orașe din țară…

Un nou val de caniculă, al patrulea în această vară, a ajuns în peninsula Italică; luni, Ministerul Sănătății al Italiei a anunțat Cod Roșu (pericol înalt) de caniculă în 11 din cele 27 cele mai mari orașe din țară.Potrivit buletinului zilnic al Ministerului Sănătății, e vorba, în special, de centre administrative precum Roma, Florența, Bologna, Trieste și Perugia, unde mercurul din termometre urcă spre 40 de grade.

Deocamdată, cea mai înaltă temperatură în aer se înregistrează în regiunile de nord și centrale ale țării. Până marți, canicula va ajunge și în regiunile de sud, în special, pericolul meteorologic se va menține în orașul Palermo, Sicilia.

Anunțarea Codului Roșu de către Ministerul Sănătății presupune instituirea unei situații de urgență în care există o amenințare reală inclusiv pentru sănătatea persoanelor care nu fac parte din grupurile de risc, adică a „persoanelor sănătoase și active”. De regulă, e vorba de așa-numitul “val de căldură” care aduce cu sine nu doar căldura, dar și o umiditate înaltă, radiație solară și înădușeală puternică. În astfel de situații, medicii recomandă oamenilor să nu iasă în stradă în cele mai fierbinți perioade ale zilei și să consume cât mai mult apă. Medicii îndeamnă persoanele care fac parte din grupurile de risc (cele în vârstă și cele care suferă de boli cronice) să fie mai atente.

Ultimele imagini ale Italiei, obținute de pe satelitul Agenției Spațiale Europene Sentinel-3, care în cadrul programului Copernic monitorizează starea planetei, a arătat că temperatura solului în multe zone ale țării ajunge la 50 de grade. E vorba de regiunile italiene precum Apulia, Sicilia, Sardinia, Toscana, Campania și regiunea Lazio.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Anton Cristian Petrea corespondent WordPress la Roma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s