­čçĚ­čç┤ALDE nu este de acord cu rectificarea bugetar─â! T─âriceanu avetisment dur pentru D─âncil─â…

C─âlin Popescu T─âriceanua reiterat, luni, faptul c─â ALDE nu este de acord cu rectificarea bugetar─â, afirm├ónd c─â promisiunile f─âcute rom├ónilor sunt ‘un e╚Öec’.╚śeful Senatului a somat-o pe premierul Viorica D─âncil─â s─â prezinte, p├ón─â pe 20 august, un set de m─âsuri cu privire la „reforma institu┼úiilor statului, un nou program de guvernare, precum ┼či o echip─â guvernamental─â restructurat─â care s─â aib─â ca principal atu competen┼úa.”

„Proiectul de rectificare bugetar─â adoptat ├«n ┼čedin┼úa de Guvern de luni arat─â faptul c─â bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerci┼úiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativ─â de a pune ├«n aplicare marile proiecte de investi┼úii stabilite.

La ├«nceputul anului, pe fondul discu┼úiilor pentru construirea bugetului, pre┼čedintele ALDE C─âlin Popescu T─âriceanu a solicitat ┼či a primit asigur─âri c─â o serie de proiecte majore de investi┼úii, ├«ndeosebi ├«n infrastructur─â, vor primi resurse financiare. Ast─âzi, prin modul ├«n care a fost conceput proiectul de rectificare bugetar─â, se constat─â e┼čecul acestor promisiuni.

Mini┼čtrii ALDE care au participat la sedin┼úa de guvern au subliniat aceste nerealiz─âri.

Pre┼čedintele ALDE C─âlin Popescu T─âriceanu a avut ast─âzi o discu┼úie cu premierul Viorica D─âncil─â, ├«nainte de ┼čedin┼úa de guvern, pe tema colabor─ârii viitoare la nivelul coali┼úiei, astfel ├«nc├ót s─â fie asigurat─â o bun─â guvernare. ├Än viziunea ALDE o bun─â guvernare presupune ├«n aceast─â faz─â o reform─â a institu┼úiilor statului, un nou program de guvernare, precum ┼či o echip─â guvernamental─â restructurat─â care s─â aib─â ca principal atu competen┼úa.

├Än acest sens, pre┼čedintele ALDE C─âlin Popescu T─âriceanu a rugat-o pe dna Viorica D─âncil─â, prim -ministrul Rom├óniei, ca, p├ón─â pe data de 20 august, s─â preg─âteasc─â ┼či s─â prezinte un set de m─âsuri care s─â r─âspund─â acestor deziderate, precum ┼či a┼čtept─ârilor cet─â┼úenilor, pentru ca ace┼čtia s─â ├«┼či rec├ó┼čtige ├«ncrederea ├«n actul de guvernare”, transmite ALDE.

Redactor Robert B─âlan articol publicat de Sonia Iv─ânescu

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s