🇦🇺Australia: Alertă in Sydney! Atac terorist…o persoana a fost ucisă. Autorul atacului a strigat “allah akbar”…

Un bărbat înarmat cu un cuțit a înjunghiat mai multe persoane în districtul de afaceri din orașul Sydney (Australia).

Individul a strigat „allah akbar” (Dumnezeu este mare) când a atacat victimele cu cuțitul. Un grup de cetățeni au reușit să-l reducă pe individul înarmat pana la sosirea poliției. Videoclipul arată trecătorii folosind scaune, o pârghie și o cutie de lapte pentru a-l retine pe infractor înainte ca autoritățile să-l aresteze.

O femeie a fost ucisă și alta a fost rănită. Victima mortală de 21 de ani a fost găsită în interiorul unei clădiri, în timp ce o altă femeie de 41 de ani a fost înjunghiată în spate în stradă și este în stare gravă, a declarat Mike Fuller, comisar al Noua Poliție de Stat a Țării Galilor de Sud, a cărei capitală este Sydney.

Wood a lăudat acțiunile trecătorilor care l-au prins pe presupusul infractor și i-au numit „eroi”.

Tânărul agresor a fost dus la secția de poliție Day Street. Au fost stabilite o serie de scene de crimă și mai multe străzi au fost închise. Se preconizează că va avea un impact semnificativ asupra traficului și a transportului public în această după-amiază.

Autorul atacului, sufera de probleme mentale

Autorul atacului, care a fost arestat, este un băiat de 21 de ani cu probleme mentale aparente, care a săvârșit atacul cu un cuțit de măcelar și avea material ideologic, deși sau se pare că „nu are legături cu organizațiile teroriste „A adăugat Fuller.

Întrebat dacă materialul deținut deținut este legat de grupul terorist al Statului Islamic (EI), Fuller a răspuns că nu a avut încă acces la acesta, deși a considerat că „se referă la ucideri din Statele Unite și Noua Zeelandă”. Poliția a spus că nu știu motivul atacului, dar a spus că a fost efectuat „fără provocare” anterior.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Un gând despre “🇦🇺Australia: Alertă in Sydney! Atac terorist…o persoana a fost ucisă. Autorul atacului a strigat “allah akbar”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s