🇪🇸Tenorul spaniol Placido Domingo acuzat ca ar fi abuzat in anii ‘80 de 9 femei!

Opt cântăreți și o dansatoare au dat asigurări că au suferit hărțuire sexuală din partea tenorului spaniol, Plácido Domingo, în diferite întâlniri in urma cu peste trei decenii, la sfârșitul anilor 80, și uneori în companii de operă în care a deținut funcții de conducere, potrivit Associated Press.Doar una dintre cele nouă femei au fost de acord să fie identificată: Patricia Wulf, o mezzo-soprană care a cântat cu Domingo la Opera de la Washington. Una dintre femei a asigurat că Domingo și-a pus mâna sub fusta ei, iar alte trei au spus că au fost forțată cu sărutări pe gură într-un vestiar, o cameră de hotel și la o cina.

În plus față de cele nouă acuzații, alte cinci femei au mai spus agenției că s-au simțit incomode cu privire la sugestiile lui Domingo, inclusiv o cântăreață care a spus că a invitat-o în mod repetat după ce a angajat-o pentru a cânta o serie de concerte cu el în 90.

Agenția de știri a stat de vorba cu aproape trei zeci de cântăreți, dansatori, muzicieni de orchestră, personal din culise, profesori de voce și un administrator care au spus că au asistat la comportamentul sexual inadecvat al tenorului spanio.

Într-o declarație susținută in fata presei, Domingo susține că „acuzațiile acestor persoane neidentificate care datează de 30 de ani sunt profund îngrijorătoare și, așa cum sunt prezentate, inexacte, oricât de mult timp în urmă, în ciuda celor mai bune intenții ale mele, am crezut că toate interacțiunile și relațiile mele sunt întotdeauna binevenite și consensuale. ”

„Oamenii care mă cunosc sau care au lucrat cu mine – adaugă cântărețul – știu că nu sunt cineva care să facă rău intenționat, să jignească sau să rușineze pe nimeni”.

„Cu toate acestea, recunosc că regulile și standardele prin care suntem și trebuie măsurate astăzi sunt foarte diferite de cele din trecut. Sunt norocoasă și privilegiată că am avut o carieră de peste 50 de ani în opera și cu mine vom rămâne la cele mai înalte standarde ”

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s