­čçÁ­čç╣Greva care afecteaz─â Portugalia a l─âsat benzin─âriile din ╚Ťara f─âr─â combustibil!

Greva general─â a ╚Öoferilor de camion care transport─â produse periculoase in Portugalia a l─âsat benzin─âriile f─âr─â combustibil!Au fost alimentate porturile, aerporturile ╚Öi spitalele, dar ├«n benzin─ârii vehiculele particulare mai pot fi alimentate doar cu 15 sau 25 de litri de combustibil. Deja sunt sta╚Ťii care nu mai au benzin─â ╚Öi motorin─â.

Aten╚Ťionare MAE pentru turi╚Ötii rom├óni

├Änc─â de la sf├ór╚Öitul s─âpt─âm├ónii trecute, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informa cet─â┼úenii rom├óni care se afl─â, tranziteaz─â sau doresc s─â c─âl─âtoreasc─â ├«n Republica Portughez─â c─â autorit─â┼úile au decretat situa┼úie de alert─â, ├«ncep├ónd de luni, pentru o perioad─â nedeterminat─â, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili).

MAE avertiza c─â preconizate perturb─âri at├ót ale curselor aeriene ┼či ale serviciilor de transport public, c├ót ┼či disfunc┼úionalit─â┼úi ├«n furnizarea de carburan┼úi c─âtre consumatorii fizici (timpi mari de a┼čteptare la sta┼úiile de alimentare).

Cet─â┼úenii rom├óni pot solicita asisten┼ú─â consular─â la numerele de telefon ale Ambasadei Rom├óniei la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele dou─â numere de telefon fiind redirec┼úionate c─âtre Centrul de Contact ┼či Suport al Cet─â┼úenilor Rom├óni din Str─âin─âtate (CCSCRS) ┼či preluate de c─âtre operatorii Call Center, ├«n regim de permanen┼ú─â.

De asemenea, cet─â┼úenii rom├óni care se confrunt─â cu o situa┼úie dificil─â, special─â, cu caracter de urgen┼ú─â au la dispozi┼úie ┼či telefonul de permanen┼ú─â al misiunii diplomatice a Rom├óniei la Lisabona: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomand─â consultarea paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei Rom├óniei ├«n Republica Portughez─â ┼či reaminte┼čte faptul c─â cet─â┼úenii rom├óni care c─âl─âtoresc ├«n str─âin─âtate au la dispozi┼úie aplica┼úia „C─âl─âtore┼čte ├«n siguran┼ú─â”, care ofer─â informa┼úii ┼či sfaturi de c─âl─âtorie.

Redactor Sab─âu Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s