🇷🇴Crin Antonescu: Viorica Dăncilă poate ajunge in turul doi la prezidențiale!

Fostul președinte PNL Crin Antonescu a lansat la televiziunea B1 câteva declarații despre situația politică actuală din România și despre alegerile prezidențialeCrin Antonescu s-a referit în intervenția sa televizată la alegerile prezidențiale și la situația din coaliția aflată la guvernare.

”ALDE nu e PNL-ul de pe vremuri și alianța PSD-ALDE nu e USL-ul de pe vremuri. Eu știu că istoria se repetă din când în când, știu că există tentația acestei asemănări, dar cam atât. În opinia mea, criza actuală din coaliția de guvernare are un singur motiv: candidatura la președinție”, a arătat fostul lider liberal.

El a insistat pe comparația PSD-ALDE cu proiectul USL:

”Comparația poate fi făcută până la un punct cu USL, pentru că există cel puțin două deosebiri fundamentale. Prima este că USL era o alianță constituită pe baze paritare între PSD și PNL chiar dacă PSD avea, în fapt, ceva mai mulți parlamentari. Problema candidatului la președinție fusese stabilită oficial, de la început, cu acte în regulă, era desemnată drept candidat la președinție și al PSD, și al PNL o persoană, pe mine. Ceea ce nu s-a întâmplat nicio clipă în cazul de față. PSD n-a spus niciodată că îl va susține pe domnul Tăriceanu la președinție”, și-a continuat analiza Crin Antonescu.

”Vă rog să vă aduceți aminte cum a pornit totul. A pornit cu domnul Tăriceanu, persoană fizică, urcând pe scările guvernului Ponta, după plecarea PNL, cu mâinile în buzunare, primit de Ponta și făcut, atunci când nu exista nici ALDE măcar, președinte al Senatului. Formațiunea domnului Tăriceanu, care n-a depășit niciodată 5%, iar cel mai recent, nu l-au atins, nu putea pretinde același raport cu PSD. Eu cred că aceasta este singura pricină de conflict. Probabil că asta e singura temă care îi va ține împreună sau îi va face să se despartă pe actualii colegi din alianța PSD-ALDE”, îl pune la punct Antonescu pe liderul ALDE.

”Cred că din punct de vedere mediatic, pe canalele apropiate acestei majorități, acestă dorință a domnului Tăriceanu a fost încurajată, întreținută destul de consistent vreme de doi-trei ani. Și, de asemenea, cred că după dispariția din câmpul politic a domnului Dragnea, probabil domnul Tăriceanu s-a crezut mai aproape de acest vis decât era în realitate”, îl trezește Antonescu la realitate pe liderul ALDE.

Despre alegerile prezidențiale, Antonescu a insistat că nu se va implica: „Nu vă promit că o să mă vedeţi, deoarece despărţirea mea de scena politică românească e mai veche şi definitivă. Nu o să mă vedeţi în campanie. Câştigă Klaus Iohannis şi fără mine.”

Cât despre finaliști, Antonescu, crede ca lupta finala se va da între Iohannis și Barna, dar spune că PSD încă are șanse să prindă turul doi al acestor alegeri:

„Dacă vom avea această finală (Iohannis-Barna) nu vom avea o finală între doi reprezentanţi ai opoziţiei, pentru că domnul Iohannis e preşedinte în exerciţiu, e la putere, nu e în opoziţie. Şi nici nu vom avea nici doi candidaţi de dreapta, pentru că în orice caz domnul Barna nu e de dreapta. Vom avea o finală o finală fără PSD, dacă o vom avea. Nici măcar domnul Barna nu îmi amintesc să fi reclamat această calitate şi chiar dacă ar reclama-o, eu unul nu aş putea să o cred. Cred că ar putea fi încadrat într-un curent care este post stânga/dreapta, dar în niciun caz de dreapta. Este de discutat dreapta şi la Iohannis, dar la Barna nici nu intră în discuție că este de dreapta”, a declarat fostul lider liberal.

Antonescu a declarat însă că Viorica Dăncilă poate ajunge în turul doi al prezidențialelor „pentru că are în spate un partid semnificativ”.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Carmen Avram Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s