🇷🇴👏Performanța istorică la 90 de ani! Un român este noul Campion Mondial la înot!

Dan Emil Stoenescu, în vârstă de 90 de ani, a luat în serios înotul nu pentru a uimi, ci ca să se recupereze după o interveție chirurgicală.Emil Stoenescu este multiplu medaliat la înot, a câștigat mai multe medalii, reprezentând România la nenumărate concursuri internaționale. A obținut 32 de medalii în cei patru ani de când practică înotul de performanță.

La cei 90 de ani ai săi, Emil Stoenescu a visat sa aducă o noua medalie României – una de Cartea Recordurilor, având în vedere că este singurul concurent din țară la categoria sa de vârstă.

Visul s-a împlinit la Campionatul Mondial de înot pentru Veterani, ediția cu numărul 18 are loc in aceste zile in Coreea de Sud.

Românul nostru a concurat la proba de 200 m spate, unde și-a adjudecat medalia de Aur, după o cursa fantastica. In proba de 100 m bras, romanul nostru a pescuit argintul, iar australianul Bill Walcker și-a luat revanșa castigand medalia de aur.

Străbunicul de 90 de ani este de profesie inginer geolog, iar într-o perioadă din viața lui a fost dactilograf la institutul de studii ce a proiectat Canalul Dunăre-Marea Neagră.

„Mai sunt și investitor la bursă, dacă vreți să știți. Încă mă mai ocup, la vârsta asta fragedă. Bineînțeles că mai conduc. Peste un an îmi expiră carnetul de conducere și o să am curajul să mă duc și la vizita medicală”, a mai spus campionul de 90 de ani, râzând.

Emil Stoenescu a dezvăluit cum se face că are atât de multă energie la vârsta de 90 de ani. „Îmi place să zâmbesc, sunt amabil cu toată lumea și cred că asta ajută”, a spus el.

„ESTE UN OM POZITIV. DACA STAI 5 MINUTE DE VORBA CU EL PLECI CU O STARE FOARTE BUNA. E COMPETITIV SI PERFECTIONIST”- BOGDAN MARIN, ANTRENORUL CARE SE OCUPA DE PREGATIREA INOTATORULUI VETERAN.

Redactor Sabău Ionela Pasu articol publicat de Andrei Marian Mihai

📸

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s