🇷🇴Constanța “oraşul murdar, oraşul cerşetorilor, oraşul taximetriştilor care încearcă să ia pielea de pe turişti”…

Mii de turişti ajung anual pe litoral, mulţi dintre ei cu trenul, aşa că prima imagine de la malul mării este, pentru aceştia, Gara Constanţa!Nu este cea mai frumoasă imagine, iar acest lucru a fost relatat şi cu alte ocazii. Însă, revenim, cu speranţa că autorităţile vor încerca să facă ceva, altminteri vom rămâne, definitiv, cu eticheta de „oraşul murdar, oraşul cerşetorilor, oraşul taximetriştilor care încearcă să ia pielea de pe turişti”.

Înjurături, mizerie, urlete, certuri, așa sunt primiti turistii care sunt pregătiți să-și cheltuie banii petrecându-și vacanța pe litoral.

Marți, 13 august a.c., în fața Gării întâlnim un om vârstnic, în cârje, îmbrăcat în haine ponosite şi groase, care cere bani oricărui trecător. Tot în fața Gării, întâlnim o femeie de etnie rromă care ține un copil în brațe și, de asemenea, cerșește: “Haide, dă pentru copil ceva, să iau și eu o pâine, o sticlă de apă. Dă-mi te rog, să-ți dea Dumnezeu sănătate”.

Mergând mai departe de aceste persoane, întâlnim grupuri de bărbați care înjură și se uită insistent la fetele care trec prin zonă. Totul devine un adevărat haos, plin de urlete și nerușinare. Un bucureștean care a călătorit până în orașul nostru, pentru un sejur de cinci zile, simte deja un regret pentru venirea lui: “Am venit pentru a găsi liniște.

Am totuși niște bani frumoși de cheltuit pentru aici, fără ca măcar să fiu convins că ar merita”. Pe partea autogării, situația este cam aceeași, doar că aici nu se aude doar vocea cerșetorilor, ci și vocea puternică a conducătorilor auto care te-ar lua în cursă chiar dacă tu n-ai nici o treabă cu ce se întâmplă. “Vaaalu, Murfatlaaar, Poarta Aaalbă, Medgidiiiaaa, haideți domnișoară, urcați, că nu mai stăm mult și plecăm.

Cinci minute, toată lumea, haideți!”. Apoi din nou: “Plecăm în două minute, grabiți-vă! Vaalu, Murfatlar, repede că plecăm, haideți, vă rog”. Dacă până și noi, Constănțenii, ne îngrozim de ce vedem, turiștii ce să mai zică?

Redactor Robert Bălan articol publciat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s