🇷🇴News Alert! Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei…

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei, potrivit imaginilor postate în urmă cu cinci minute pe pagina de Facebook a CNAIR.Începând de miercuri, se va putea circula pe autostradă pe tronsonul Şoimuş – Ilia.

După șase ani de scandal și „chinuri”, in sfârșit a fost deschisă astăzi, circulația pe puțin peste 20 de kilometri de autostradă. Dar și aceștia puteau să rămână închiși…

Vă reamintim, luni, 12 august, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au poposit pe loturile 3 și 4 de autostradă pentru a recepționa lucrarea și a da drumul traficului pe cei 43 de kilometri – lotul 3 plus lotul 4.

Lotul 4 a ieșit bine la „inspecție”, dar lotul 3 nu a fost recepționat. Consultantul a cerut amânarea recepției, după ce ar fi descoperit disfuncționalități ale lucrărilor efectuate.

Lotul 4, de 22 de kilometri, leagă Şoimuş de Ilia, pe Valea Mureşului, iar lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea.

Pentru lotul 3, unde consultantul a descoperit lucrări neconforme, ministrul Transporturilor a dat termen joia viitoare pentru remedierea disfuncționalităților și a spus că tronsonul va fi dat în circulație până la finalul lunii în curs.

În ceea ce privește lotul 4, ministrul a spus că va fi dat în circulație până marțea viitoare. Va fi dat în circulație mai devreme, miercuri, 14 august, cu mențiunea că bretelele de acces pe lotul 4 aparțin de lotul 3, iar pentru acest lucru CNAIR și Ministerul Transporturilor au cerut antreprenorului de pe lotul 3 o recepție parțială pentru cele două bretele de acces.

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european (Rin-Dunăre) , pe traseul acestuia aflându-se Dealul Șoimuș unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne mai transmit următoarele informații:

”Pe sectorul Sibiu- Nădlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia și Margina, iar intre cele două localități, circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă. Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. Precizăm că pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, Consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor.”

Odată cu deschiderea circulației pe cei 22 de km noi, rețeaua de autostrăzi din România măsoară… 829 km.

Redactor Robert Bălan articol publciat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s