🇷🇴Revoltător: Zeci de elevi din Satu Mare au fost filmați in timp ce dormeau pe jos! Video…

Mai mulți părinți s-au revoltat după ce CFR a decis să nu acorde unor elevi vagoanele tip cușetă promise pentru tabăra la mare.În lipsa unor condiții decente, fiind obligați să stea în scaun peste o jumătate de zi, obosiți, elevii s-au întins pe holuri. Doar că unul dintre conductori a fost tare supărat pe soluția găsită de elevi.Copii întinși pe holuri, pe prosoape, chirciți în fața unor compartimente, semi-adormiți de zgomotul sâcâitor al trenului. Așa arată o tabără în anul 2019, nu cu mult diferită de ceea ce își amintesc părinții acestor tineri că se întâmpla și la începutul anilor ’90.

Peste 150 de elevi sătmăreni au participat la tabăra de la Costinești. Cu câteva luni înainte, organizatorii au primit asigurări din partea CFR că aceștia vor călători până pe litoral în vagoane tip cușetă. Cu câteva zile înainte de plecare, Compania s-a răzgândit și a precizat că nu va mai putea asigura toate vagoanele cușetă necesare. Unii au avut noroc, alții urmau să stea 20 de ore pe scaun.Elevii și-au primit diferența de bani înapoi.

Părinții au reclamat și că, odată oprit în apropiere de Capitală, copii au fost ridicați de pe locuri de alți pasageri care, spun aceștia, ar fi avut locuri rezervate tocmai pe cele ocupate de copii.

PresaSM a relatat haosul de la plecare, iar CFR a emis atunci și un punct de vedere.”La cumpărarea biletelor de tren pentru IR 1944 Satu Mare – Mangalia din data de 3 august de către organizatorul taberei de copii, CFR Călători a vândut acestuia 42 de locuri la vagon cușetă (în data de 26 iulie) și 150 de locuri la vagon clasa a II-a (în data de 29 iulie).

Pentru călătoria de întoarcere ce are loc în data 11 august 2019 cu trenul IR 1945 Mangalia – Satu Mare, CFR Călători a vândut organizatorului 192 de locuri la vagon clasa a II-a.CFR Călători nu a încasat alte sume de bani, decât cele pentru locurile menționate mai sus și prin urmare nu se impune returnarea vreunei sume bani.

La trenul IR 1944 care a circulat în data de 3/4 august nu au fost bilete vândute și implicit rezervări cu plecare din stația București Băneasa (trenul nu are oprire în București Nord)”.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Ghicioi Mariana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s