🚨🇷🇴Atenție Șoferi! Toți conducătorii de vehicule vor fi sancționați dacă folosesc telefonul mobil atunci când conduc…

După cum stabilește un proiect legislativ adoptat luni la Guvern și care, pentru a intra în vigoare, mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial, toți conducătorii de vehicule vor fi sancționați dacă folosesc telefonul mobil atunci când conduc.Totuși, aceștia nu vor primi amendă dacă sunt prinși că butonează telefonul atunci când vehiculul staționează.

Așadar, peste nu multă vreme, conducătorii vehiculelor pentru care este necesară deținerea unui permis auto, dar și conducătorii celor pentru care nu este necesar un permis de conducere vor primi amenzi dacă folosesc telefonul mobil sau alt aparat ce permite înregistrarea foto/video. Cu toate acestea, amenzile nu se vor aplica în cazul vehiculelor ce nu se deplasează.

Asta înseamnă că nu vor fi amendați conducătorii care utilizează telefonul mobil, de exemplu, la semafor sau atunci când sunt opriți. De fapt, în inițiativa legislativă se precizează clar când pot fi amendați conducătorii de vehicule care folosesc telefonul mobil. Mai exact, în textul proiectului se precizează că amenzile se aplică doar în cazul vehiculelor “aflate în mișcare”.

După ce măsurile conținute de proiectul de act normativ se vor aplica, conducătorii vehiculelor pentru care este nevoie de un permis auto care folosesc telefonul mobil atunci când conduc vor risca amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei, în timp ce conducătorii de vehicule pentru care nu este necesar un permis de conducere vor putea primi amenzi mai mari, respectiv amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Atenţie! Proiectul nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s