🇷🇴Condamnatul Adrian Năstase vacanța de lux in Liban…

Adrian Năstase și-a continuat vizita în Liban și a ajuns și la statuia Sfântului Charbel din Faraya.

Acesta a scris pe blogul personal ca:

„Românii sunt obisnuiti sa spună despre tara noastra ca e o tara complicata. Sunt alte tari si mai complicate. Libanul este una dintre ele. In primul rand pentru ca e organizata pe o baza confesionala. Toate functiile, inclusiv cele de ambasador, sunt impartite in trei, intre maroniti (crestini), suniti si shiiti. Ar trebui adaugati si druzii. Maronitii au avut un rol important in crearea Libanului dupa primul razboi mondial, cand reprezentau cam doua treimi din populatie. Intre timp, au avut loc razboaie, au venit refugiati palestinieni, in ultimii ani au venit si refugiatii sirieni – cam un milion si jumatate. Asa incat proportiile s-au schimbat.

Acum vezi mult mai multe femei cu chador. Unii dintre vecini au purtat razboaie pe teritoriul Libanului. Intre Siria, Israel, Iordania, Egipt, Iran, Arabia Saudita, purtand inca cicatricile Imperiului Otoman, Libanul a oscilat intre o identitate feniciana, una araba sau una occidentala. Cu semne de intrebare privind rolul Hezbollahului. Pentru maroniti, situatia a fost agravata de deciziile luate de unii lideri in privinta unor aliante conjuncturale. Dupa razboiul de la sfarsitul anilor ’80, tara era complet distrusa. A fost nevoie de un efort extraordinar de reconstruire. Cu toate acestea, numarul libanezilor din strainatate este mai mare decat al celor ramasi in tara.

Asa incat econnomia stagneaza. De fapt, perioada de glorie in toate tarile arabe pare ca a apus. O criza mai larga in zona afecteaza si Libanul. Plus presiunile americane in chestiunea secretului bancar sau evolutiile din Arabia Saudita” scrie fostul pușcăriaș aflat in vizita de lux in Liban.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu și Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s