🇷🇴Deputat PNL: “PSD a creat statul pentru sine, nu pentru cetățeni!”

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a sustinut, intr-o interpelare recenta, faptul ca România, de când PSD a preluat puterea, devine un stat lipsit de competitivitate, în care sectorul privat nu e stimulat pentru dezvoltare.“Am ajuns să avem din nou un aparat administrativ supradimensionat, efectul fiind incapacitatea de reducere a birocrației și de asigurare a digitalizării serviciilor publice. Este un stat care există pentru sine, nu și pentru cetățeni. Trăim într-o țară în care salariul mediu bugetar este cu 65% mai mare decât salariul mediu din companiile private, care sunt dinamice și creatoare de plusvaloare! Ca urmare, asistăm la o economie originală, în care executivul face concurență neloială mediului privat.

Avem o țară care s-a întors la creșterea bazată pe consum, nu pe producție, servicii, iar sărăcia pândește la ușile a milioane de români. Și această stare de fapt este efectul unor politici fiscale aberante, care au condus la o inflație tot mai mare, la creșterea prețului coșului zilnic. Suntem din nou în situația în care unul din patru angajați nu are banii necesari să se întrețină de la un salariu la altul”, sustine Dumitru Oprea.

În tot acest timp, PSD vorbește despre creștere economică, dar care este una artificială, așa cum avertizează toți specialiștii.

“Dar, PSD nu vede, nu aude. În schimb, practică un socialism populist pe banii altora. Toată lumea rațională vorbește despre realități care nu contează pentru Dăncilă și Teodorovici, preocupați mai curând să mituiască din nou populația cu promisiuni decât să guverneze responsabil.

România are nevoie de o guvernare în care profesionalismul și competența ar trebui să fie principalele atuuri ale aparatului administrativ. România are nevoie de stabilitate, de echilibru economic, de politici fiscale armonizate la nivel european, de stimularea inițiativelor private și de măsuri care să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri”, a mai spus deputatul PNL.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Carmen Avram Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s