🇺🇸New York: Un bărbat nevinovat care a petrecut 30 de ani în închisoare va fi compensat cu aproape 10 milioane de dolari…

Mark Denny a fost acuzat că a furat de la un Burger King și a violat-o pe una dintre angajatele unității, când acesta avea 17 ani.Denny a fost condamnat la 57 de ani de închisoare, dar după ce a executat 30 de ani de pedeapsă, a deschis un nou proces judiciar pentru a își dovedi nevinovăția.

În 2017, bărbatul a fost eliberat de cei 46 de ani de închisoare, iar acum consiliul municipal și poliția din New York vor să-l compenseze cu aproape 10 milioane de euro pentru a evita un posibil proces împotriva orașului.

Există multe cazuri de inocenți condamnați la închisoare, dar doar câteva persoane reușesc să-și dovedească nevinovăția și cu atât mai puțin cei care obțin o recompensă monetară pentru greșeala făcută de poliție și autorități.

Luni, managerul financiar al orașului New York, Scott Stringer, a aprobat plata de 9,75 milioane dolari către Denny, evitând un posibil proces de 50 de milioane împotriva orașului și a poliției din New York, a informat presa locală.

Totuși, Denny a fost nevoit să semneze documentele de „eliberare generală” cu oficiul administratorului în luna mai a anului trecut, renunțând la dreptul său de a da în judecată orașul și de a-l responsabiliza pentru arestarea și condamnarea sa la închisoare.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s