WWF-🐘🚨Alarmant: Elefanții ar putea dispărea la sfârșitul următorului deceniu!

Comerțul cu fildeș și piei de elefanți asiatici și africani continuă să crească. Organizațiile mondiale avertizează despre dispariția rapidă a acestor animale maiestuoase.Elefanții sunt originari din Africa și Asia. Sunt cele mai mari mamifere din lume și au cea mai lungă perioadă de gestație: 22 de luni. În plus, acești giganti ai junglei sunt vitali pentru ecosistem și biodiversitate.

Acestia ajută la menținerea ecosistemelor de pădure și de savană pentru alte specii și sunt o parte integrantă a biodiversității „, a declarat Marsden Momanyi, manager de practici ale faunei sălbatice la World Wildlife Fund (WWF), cu ocazia Zilei Mondiale a Elefanților care a fost sărbătorita pe 12 august.

Din acest motiv, WWF avertizează că cea mai mare amenințare pentru elefanții africani este braconajul pentru traficul ilegal de fildeș. „Aproximativ 20.000 de elefanti africani sunt uciși în fiecare an pentru fildeș”, a spus Momanyi. Fangurile elefanților sunt conectate la craniu și au terminații nervoase, iar acestea nu cresc din nou.De asemenea, expertul a menționat că în secolul trecut, aproximativ 90 la sută dintre elefanții africani au fost anihilați, mulți dintre ei prin comerțul cu fildeș.

China, cea mai mare piață finală de fildeș pentru elefant, a interzis comerțul intern în 2017. Și acum Singapore a anunțat că va interzice comerțul intern cu fildeș din septembrie 2021.

Între timp, cea mai mare amenințare pentru elefanții asiatici este pierderea habitatului din cauza extinderii așezărilor umane.

Un alt pericol care persecută elefanții asiatici este comerțul cu pielea lor, pentru fabricarea de pastile medicinale și bijuterii. Această piață a proliferat din 2018, mai întâi în Myanmar, dar s-a răspândit în China, Laos, Vietnam și Cambodgia.

Dave Augeri, biolog și director de conservare la Elephant Family, a declarat că „acest comerț continuă in creștere și se extinde geografic. Este considerabil”.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s