🇪🇸Spania: Accident aviatic in Murcia! Un avion militar a căzut in mare! Pilotul și-a pierdut viața!

Un avion militar C-101, al Forțelor Aeriene spaniole, care efectua un zbor instructiv s-a prăbușit în apele Mării Mediterane în fața orașului La Manga del Mar Menor (Murcia) in jurul orei locale 09:38 (azi dimineață).Avionul era pilotat doar de un instructor, comandantul Francisco Marín Núñez, care a murit în accident.

Ministerul Apărării a declarat inițial că pilotul a fost capabil să se catapulteze înainte ca avionul să se prăbușească în mare, astfel că mai multe nave au venit in salvarea sa. În cele din urmă, moartea sa a fost confirmată.

Pentru a facilita salvarea pilotului, Consiliul Local din Cartagena a închis accesul la plajele din La Manga del Mar Menor aparținând termenului său municipal, și plajele Amprentele, Levante și Galúa au fost inchise – pentru a facilita sarcinile de salvare ale instructorului de zbor.

Tocmai pe una dintre plaje, cea din Galúa, părți ale avionului s-au prăbușit pe țărm, unde există un miros puternic de benzină, relatează Efe.

Militarii de la General Air Academy (AGA) au ajuns să supravegheze operațiunile de salvare ale instructorului pilot al aeronavei, la locul tragediei, lucrează diverse mijloace maritime cu sprijinul unui elicopter din Regiunea Murcia.

Aeronava aparținea Academiei Generale Aeriene, aceasta prăbușindu-se în mare din cauza unor circumstanțe necunoscute, relatează Protecția Civilă.

La ora 09:38, 112 a primit peste o sută de apeluri telefonice de la La Manga del Mar Menor care au raportat accidentul.

C-101 este o aeronavă veterană de formare a Forțelor Aeriene. Achiziționate in anii 70 de la compania CASA, primele patru unități s-au alăturat Academiei Generale de Aer din San Javier (Murcia) în 1980.

Modelul avionului prăbușit astăzi este un model avansat și permite o pregătire aeronautică completă din primele faze ale zborului la trecerea la avioane de luptă. Este construit integral în Spania de către Construcții Aeronautice (CASA).

În prezent, aeronava servește Academia Generală Aeriană din San Javier, unitatea aerobatică a Forței Aeriene, are opt unități.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s