🇮🇹Italia: 🇷🇴Păstorul român dispărut de cel puţin două zile pe munte, a fost găsit fără viaţă, într-o râpă!

Mihail Fotache, păstorul român dispărut de cel puţin două zile pe munte, a fost găsit fără viaţă, într-o râpă din zona Lance dell’Uja di Ciamarella.Salvamontiştii l-au găsit după ce au observat doi câini care stăteau nemişcaţi la baza unei prăpăstii adânci de 100 de metri. Apropiindu-se, salvamontiştii au observat că cei doi câini păzeau, de fapt, corpul fără viaţă al lui Mihail.

Mihail Fotache, un român în vârstă de 49 de ani, se afla în Italia angajat la o stână, unde era supraveghetorul mai multor ciobani. Condiţiile în care lucra românul erau groaznice, scrie huffingtonpost.it.

Angajatorul îi pusese la dispoziţie o rulotă dărăpănată, fără curent şi apă potabilă, iar Mihail trebuia să străbată muntele toată ziua, într-un soare arzător, ca să fie sigur că animalele sunt hrănite corespunzător, iar ciobanii îşi fac treaba.

Potrivit anchetatorilor, în momentul în care a dispărut, Mihail luase o turmă de oi, cu care s-a dus într-o locaţie riscantă, în căutarea unei păşuni mai bune pentru animale, moment în care turma de oi a luat-o spre o prăpastie, iar Mihail a fugit cu câinii să o oprească, din partea opusă.

Câinii au venit şi l-au păzit pe Mihail până la sfârşit

Românul a reuşit să oprească turma, însă cu preţul vieţii, pentru că şi-ar fi pierdut echilibrul şi a căzut în gol aproape 100 de metri. Câinii l-au urmat, coborând în râpă şi păzind corpul neînsufleţit al lui Mihail, de lângă care nu s-au mişcat până la venirea salvamontiştilor.

Mihail era dat dispărut de sâmbătă seară.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Anton Cristian Petrea corespondent WordPress la Roma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s