🇷🇴Băsescu după ruperea coaliţiei intre ALDE și PSD: “Afară PSD ! Să vină PNL !”

Fostul președinte al României și liderul PMP, Traian Băsescu a reacționat în urma cu puțin timp pe Facebook la divorțul dintre ALDE și PNL:Iata mesajul postat de Traian Băsescu pe Facebook:

„Afară PSD ! Să vină PNL !

PSD trebuie să înţeleagă că după retragerea ALDE de la guvernare Preşedintele României nu mai poate aproba remanierea cerută de premierul Dăncilă decât dacă remanierea este aprobată de Parlament (vezi Art. 85 din Constituţie).

Dar acest lucru nu este posibil pentru că PSD nu mai are majoritate, pierzând şi alianţa cu ALDE şi susţinerea parlamentară a UDMR.

Nici tehnic şi nici politic, PSD nu mai are necesarele voturi pentru a face remanierea prin Parlament.

Datorită imposibilităţii realizării remanierii şi pentru a-şi salva partidul, premierul Dăncilă trebuie să-şi depună mandatul şi să treacă în opoziţie cu PSD cu tot.

Când te gândeşti că acum doi ani PSD avea 46 la sută, că au mărit consistent pensile şi salariile, au reintrodus pensile speciale, au mărit ajutoarele sociale etc, te întrebi cât de nepricepuţi au putut fi socialiştii încât azi să ajungă în poziţia de a fi scoşi de la guvernare .

Oare cum au reuşit socialiştii ca prin creşterea salariilor şi pensiilor cu peste 100 la sută, să ajungă într-o situaţie politică mai rea decât am avut eu după ce s-au tăiat salariile cu 25 la sută .Curat murdar !

Ludovic Orban şi Rareş Bogdan abia aşteaptă să preia guvernarea pentru a lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrăzi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar şi pentru a da ţării viitor .

Afară PSD !

Să vină PNL !”

ALDE a decis să iasă de la guvernare și să facă alianță cu Pro România. De asemenea, ALDE va susține candidatura independentă a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

Miniștrii ALDE își vor depune demisia din funcție marți, zic surse din partid. La începutul sesiunii parlamentare, Călin Popescu Tăriceanu va demisiona și el de la șefia Senatului.

În cadrul votului au fost înrgistrate două abțineri.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s