🇷🇴Bogdan Chiriac: ALDE va ieși astăzi de la Guvernare!

Analistul politic Bogdan Chirieac a anunţat în cadrul unei emisiuni TV că ALDE va decide luni ieşirea de la guvernare şi susţinerea, împreună cu Pro România, a unui candidat comun la prezidenţiale.După ce actorul şi fostul eurodeputat Mircea DIaconu şi-a anunţat duminică candidatura la alegerile prezidenţiale din România, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, în cadrul unei emisiuni la România TV, că Diaconu va avea sprijinul cel puţin a două partide: ALDE şi Pro România.

„Cred că pe lângă cei trei candidaţi puternici pe care-i aveam, Dan Barna, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, poate că trebuia să încep cu Doamna Dăncilă, se adaugă un al patrulea candidat puternic care se numeşte Mircea Diaconu. Dânsul va fi sprijinit de Pro România şi ALDE”, a spus Chirieac.

El a mai adăugat că ALDE va decide luni ieşirea de la guvernare.

„ALDE îşi va face şedinţa mâine (luni – nota red.). Domnul Călin Popescu Tăriceanu renunţă la candidatură, şi ALDE, mâine la 16.00 au şedinţă, vor vota ieşirea de la guvernare, ceea ce înseamnă că săptămâna viitoare ALDE va părăsi guvernarea şi, împreună cele două partide, doi lideri importanţi (Ponta şi Tăriceanu – nota red.) îl vor sprijini pe Mircea Diaconu”, a precizat analistul politic.

În acelaşi timp, astăzi la ora 10.00, va avea loc o şedinţă de coaliţie în care Viorica Dăncilă va discuta cu Călin Popescu Tăriceanu despre soarta acesteia. Ulterior întrevederii, ALDE se va reuni la Parlament în Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente Naţionale pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianţă cu Pro România.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s