­čçĚ­čç┤Olimpiada Interna┼úional─â de Meserii WorldSkills Kazan 2019: Rom├ónia reprezentat─â de 4 olimpici!

Cea de a 45-a edi┼úie a Olimpiadei Interna┼úionale de Meserii WorldSkills se desf─â┼čoar─â ├«n perioada 22-27 august 2019 ├«n Kazan, Rusia.Aceasta edi┼úie reune┼čte peste 1300 de competitori din 63 de ┼ú─âri, care concureaz─â ├«n 56 de meserii, de la mecanica auto, la croitorie ┼či tehnologii web.

Este pentru a doua oar─â c├ónd Rom├ónia este reprezentat─â ├«ntr-o Olimpiad─â Interna┼úional─â de Meserii. La aceast─â edi┼úie, competitorii rom├óni concureaz─â ├«n urm─âtoarele meserii: Design Grafic, prin Corina Rus, student─â la Universitatea de Art─â ┼či Design (UAD) din Cluj-Napoca, Mecatronic─â, prin Dorinel Bob├«rnac ┼či Todor G├ódei, studen┼úi la Universitatea Transilvania din Bra┼čov, Tehnologii Web, prin Manuel Dorca, student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

ÔÇ×Participarea la aceast─â Olimpiad─â arat─â c─â ├«n Rom├ónia exista poten┼úialul de a alinia industria ┼či meseriile la standardele interna┼úionale. Funda┼úia WorldSkills Rom├ónia se bucur─â at├ót de sprijinul Ministerului Educa┼úiei, c├ót ┼či de sprijinul comunit─â┼úii de afaceri, to┼úi actorii implica┼úi dorindu-┼či s─â recl─âdeasc─â reputa┼úia meseriilor ┼či s─â stimuleze interesul tinerilor pentru acesteÔÇŁ, declar─â dr. Aurel Brudan, Official Delegate WorldSkills Rom├ónia.

Probele de concurs care se ├«ntind pe durata a patru zile se bazeaz─â pe standardele interna┼úionale aplicabile ├«n aceste meserii ┼či constau ├«n sarcini de lucru sau proiecte pe care un profesionist ar trebui sa le poat─â realiza.

Olimpiadele de Meserii WorldSkills promoveaz─â la nivel global excelen┼úa ├«n meserii ┼či formarea profesional─â la standarde interna┼úionale. Participarea delega┼úiei Rom├óniei la Olimpiada Interna┼úional─â de Meserii WorldSkills Kazan 2019 este sus┼úinut─â de Festo, The KPI Institute ┼či de Biomimicry ÔÇô Digital Agency.

├Änfiin┼úat─â ├«n 2016, Funda┼úia WorldSkills Rom├ónia contribuie activ la formarea viitoarei genera┼úii de profesioni┼čti ┼či de meseria┼či, ├«n parteneriat cu Ministerul Educa┼úiei ┼či cu sprijinul comunit─â┼úii de afaceri.

Redactor Robert B─âlan articol publicat de Andrei Marian Mihai

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s