🇷🇴Primarul Mihai Chirică: Fetele de la sate se duc in străinătate la prostituție, iar băieții muncesc ca sclavi!

„Tânăra generație nu a venit la oraș, tânăra generație din păcate a părăsit țara și acum îi vezi cum fetele tinere și frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze și vedeți cum știrile se umple cu români peste tot.Băieții, săracii, muncesc pe te miri ce, că nu îl plătesc ca pe un italian, sau ca pe un englez sau ca pe un neamț sau ca pe un francez. Îl întreabă: băi, ai diplomă? N-am! Știi limba franceză? Nu. Câte clase ai? Vezi 8, în cele mai bune cazuri. Păi nu am cum sa îți dau salariul mimin din Franța, ție am să îți dau salariul ăsta, dacă vrei, dacă nu, la revedere. Și uite așa, îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreținem părinții, bătrânii și satele sunt abandonate”, a spus Mihai Chirica.

Într-o intervenție la Digi24, primarul a spus că declarațiile sale au fost scoase din context și că se referea la lipsa de preocupare a statului român pentru educația tinerilor. El a mai spus că, potrivit unui raport al Comisiei Europene, cetățenii cei mai vulnerabili pentru traficul de carne vie provin din România.

„E un adevăr care, chiar dacă doare, trebuie să-l recunoaștem”, a spus Chirica.

„Avem 700.000 de tineri care nu au mai terminat nicio formă de studii. Avem o populație care, chiar dacă învățământul e obligatoriu, nu se preocupă nimeni de ei ca în momentul în care părăsesc țara să aibă cel puțin o diplomă de absolvire, măcar profesională, dacă nu intelectuală. E necesar ca noi, ca gestionari ai populației României, să ne preocupe care este destinul românilor care părăsesc țara. Știm ce tragedii sunt”, a mai spus Mihai Chirica.

În urma declarațiilor controversate privind românii din străinătate, liberalul Marius Bodea a cerut demisia primarului din Iași.

Redactor Rober Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s