🇷🇴Sibiu: Pentru a preveni accidentele, o trecere de pietoni din oraș a fost vopsită in roșu!

Trecerea de pietoni de la intersecția Bulevardului Victoriei cu strada Transilvaniei, una intens circulată și unde în fiecare lună are loc un accident și mai multe tamponări, a fost amenajată într-un mod special.Pe o suprafață mult mai mare decât în mod obișnuit, carosabilul a fost vopsit cu roșu, pentru impact vizual puternic. În plus, vopseaua folosită este una specială, materialul putând micșora capacitatea de frânare.

„A fost o propunere aprobată în Comisia de Circulație, după ce în zona respectivă au avut loc foarte multe accidente”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Vopsea cu dublu efect

Ultimul accident produs în intersecția Bulevardului Victoriei cu strada Transilvaniei a avut loc în data de 17 august, când un șofer care venea dinspre Victoriei nu a observat semnalizarea și nu a oprit pentru a acorda prioritate celui care venea dinspre strada Transilvaniei. De altfel, în aproape toate evenimentele rutiere care se produc în această intersecție sunt implicați șoferi care nu sunt din Sibiu și care nu observă la timp faptul că pierd prioritatea în acea intersecție, unde drumul prioritar devine Transilvaniei – Rennes.„Vopseaua care s-a folosit este una roșie cu are dublu efect: cel vizual, culoarea putând fi ușor observată, dar în plus, materialul are capacitatea de a reduce distanța de frânare. Este un material special și are o aderență foarte bună pe anvelope, practic roata nu mai alunecă”, a spus  Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Potrivit polițiștilor, intersecția este una cu trafic intens și s-a avut în vedere o semnalizare mult mai bună având în vedere că în zonă sunt și căminele studențești, sunt foarte mulți  tineri care traversează această intersecție. Mai mult, este o zonă pe care o traversează mașinile când duc și aduc copiii spre și de la școală, pentru că face legătura cu foarte multe școli din oraș.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Andrei Marian Mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s