🇮🇹🌋🌋ITALIA: Noua erupție a vulcanului Stromboli în Sicilia…

Vulcanul Stromboli din insula Siciliei a cunoscut o nouă erupție vulcanică puternică miercuri, au informat pompierii italieni.„Explozia de mare intensitate” s-a produs la ora 12:17 (10H17 GMT) pe partea sud-centrală a craterului, pompierii, au transmis informația pe contul lor de Twitter. Acestia nu au raportat victime.

Acestia au realizat o intervenție pentru controlul incendiilor forestiere. Vulcanul Stromboli, în arhipelagul eolian, a avut două explozii uriașe pe 3 iulie pe versantul sud-central al craterului principal, provocând moartea unui sicilian în vârstă de 35 de ani.

Exploziile au fost precedate de scurgeri de lavă din toate gurile active ale vulcanului, proiectând o coloană de fum de doi kilometri înălțime.

Cățărarea pe versanții vulcanului a fost interzisă în timpul verii, din cauza prezenței fluxurilor de lavă către mare deosebit de vizibile noaptea.

Vulcanul, al cărui vârf are o înălțime de 920 de metri și baza de 2.000 de metri sub mare, este unul dintre puținele din lume cu activitate aproape continuă, spune Institutul Național de Geofizică și Volcanologie (INGV).

În mod normal, „Farul Mării Tirrene” este zguduit de mici erupții regulate, care însoțesc nu ii împiedica pe alpiniști să realizeze ascensiunea.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Anton Cristian Petrea corespondent WordPress la Roma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s