🇷🇴Comisia Jurudică a Camerei Deputaților a amânat, a doua oară, dezbaterea privind Legea recursului compensatoriu…

Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat, pentru a doua oară, tot la solicitarea PSD, ca și marți, dezbaterea privind Legea recursului compensatoriu. 12 voturi au fost pentru amânare, iar 9 împotrivă, potrivit mediafax.ro.Comisia juridică a Camerei Deputaților a fost convocată, de urgență, la solicitarea Opoziției, pentru a dezbate Legea recursului compensatoriu. Comisia a lucrat, în paralel cu plenul dar, totuși, se pare că juriștii deputați joacă așa cum cântă PSD.

Aproape 20.000 de deţinuţi au fost eliberaţi în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP către Ministerul Justiţiei. Dintre aceştia, 191 erau condamnaţi de trafic de minori, 566 pentru viol şi 73 deţinuţi erau condamnaţi pentru omor calificat.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 şi, potrivit acesteia, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Ghicioi Mariana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s