🇺🇦🇷🇺Ucraina: Curtea de Apel din Kiev a decis eliberarea din arest a șefului portalului RIA Novosti Ucraina Kiril Vîșinski…

Curtea de Apel din Kiev a decis eliberarea din arest a șefului portalului RIA Novosti Ucraina Kiril Vîșinski.Jurnalistul a fost reținut la Kiev pe 15 mai 2018. El a fost acuzat că a susținut republicile autoproclamate din Donbass și de înaltă trădare, riscând până la 15 ani de închisoare.

Măsura de arest preventiv a fost schimbată într-o obligație personală. Jurnalistul va fi obligat să vină la instanță sau la anchetator la cerere, să raporteze despre schimbarea locului de reședință sau de muncă, precum și să se abțină de la comunicarea cu martorii. El a fost eliberat în sala de judecată și dintr-un box de sticlă.

Kirill Vyshinsky a fost în arest mai mult de 400 de zile. Judecata pe articolele care i-au fost incriminate încă urmează.

Însuși Vîșinski consideră că acuzațiile împotriva sa sunt o minciună și o manipulare: a subliniat că în timpul activității sale de redactor-șef al RIA Novosti Ucraina, SBU (Serviciul ucrainean de Securitate) nu i-a făcut niciodată reclamații.

În timpul uneia dintre ședințele de judecată, jurnalistul a apelat la Vladimir Putin pentru ajutor și a spus că va renunța la cetățenia ucraineană.

Anterior, instanța a extins în mod repetat măsura reținerii jurnalistului sau a amânat audierile: apărarea și mulți experți consideră că parchetul ucrainean întârzia în mod deliberat procesul.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s