🇷🇴Cluj Napoca: În loc să le îngrijească, o bunică își ardea nepoatele cu țigara!

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a reținut o femeie în vârstă de 53 de ani care și-ar fi pus nepoatele să cerșească pentru a face rost de bani – fetele, viață de coșmar.Potrivit anchetatorilor, timp de zece ani, din 2009 până în 2019, femeia a recrutat și adăpostit acasă la ea două minore, nepoatele sale, în vârstă de 12, respectiv 17 ani, în scopul exploatării acestora.

Femeia ar fi făcut, spun procurorii, gesturi care nu au nici o legătură cu ce ar trebui să facă o bunică sau chiar și om străin de cele două copile. Mai exact, bunica a profitat de faptul că fetelor le era imposibil să își exprime voința așa că, prin constrângere și abuz de autoritate, le-a obligat să cerșească, în beneficiul său și al familiei sale, în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj Napoca, aflat în apropierea locuinței sale.

Verificările la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj au stabilit că fetele s-au aflat în atenția acestei instituții încă din 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi și de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerșit de către organele de poliție sau de cele ale jandarmeriei, informează stiripesurse.ro. 

Procurorii au aflat că minorele erau agresate fizic de către cei doi bunici, arse cu țigara, tăiate pe față  sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară. Fetele erau lăsate să doarmă pe străzi dacă nu reușeau să facă, zilnic, din cerșit, sume cuprinse între 400 și 800 de lei.

Procurorii Direcției din Cluj, împreună cu ofițeri de poliție judiciară au făcut o percheziție acasă la cea care era bunică numai cu numele. Din locuința femeii au fost ridicate și identificate 3 telefoane mobile, suma de 1950 de euro și mai multe înscrisuri.

Mai mult decât atât, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului trecut, nora femeii, în vârstă de 29 de ani, aptă de muncă, a apelat de multe ori la mila publicului cerând ajutor material, folosindu-se de doi copii în vârstă de 3, respectiv 9 ani.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s