🇷🇴Avertisment extrem de dur pentru Guvernul Dăncilă din partea FMI!

Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă autorităților române să demareze un proces de consolidare fiscală durabilă, susținut de măsuri de calitate destinate diminuării deficitul bugetar și celui comercial, să reevalueze nouă lege a pensiilor și să îmbunătățească guvernanța la companiile de stat.Fondul Monetar Internațional a publicat un raport legat de situația și perspectivele economiei româneşti. Potrivit experților FMI, în pofida creșterii economice solide, pe termen mediu aceasta ar putea fi afectată de creșterea dezechilibrelor macroeconomice generate de cheltuielile uriaşe aşe statului.

Cel mai mult afectează bugetul aplicarea noii Legi a pensiilor și ezitările investitorilor. Potrivit Ministerului Muncii, aproximativ 5 milioane de români vor avea pensii mai mari cu 15% de la 1 septembrie 2019.

Un alt risc este legat de apropiatele alegeri. Anul electoral ar putea întârzia implementarea reformelor structurale.

Pensii mărite septembrie 2019. Consiliul Fiscal consideră că noua lege a pensiilor ar putea pune în pericol construcția bugetară și ar putea lpsa guvernul fără bani în perioada următoare.

Pensii mărite septembrie 2019. Un semnal de alarmă

De asemenea, într-un raport din luna iunie și Comisia Europeană tragea un semnal de alarmă și susţinea ca legea pensiilor ar putea pune în pericol stabilitatea financiară și stabilitatea finanțelor publice.

Inflaţia topeşte însă toate aceste majorări de pensii şi salarii. România a avut şi în luna iulie cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene. În România, preţurile de consum au crescut comparativ cu luna iunie, de 3,9% la 4,1%.

Punctul de pensie va fi majorat la 1.265 de lei începând cu septembrie 2019!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, dă asigurări că toate pensiile sunt recalculate şi că, la bugetul de stat, sunt bani pentru plata acestora. Guvernul nu scoate însă nicio vorbă despre creşterea inflaţiei, care practic topeşte creşterile pensiilor şi salariilor.

Acesta a declarat că de luni începe plata pensiilor majorate.

”Suntem cu toate pensiile recalculate. Taloanele sunt tipărite, sunt plătile făcute catre Poșta Română. De luni începem plata, nou cuantum la pensii”, a afirmat ministrul.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s