🇷🇴Dan Barna: “Alianța Pro România-ALDE este o „prosteală” și o „schimbare de perdele”

Dan Barna pare om serios, are vorbele la el și spune lucrurilor pe nume. Despre politicieni, în general, și despre Tăriceanu, în particular, a spus că sunt mari mincinoși. Aplauze furtunoase!„Strategia vopsirii gardului și a reetichetării partidului nu mai funcționează. Românii nu mai cred în minciuna pe care domnul Tăriceanu, de exemplu, o practică de 30 de ani. Nu cred că este partid vechi pe care domnul Tăriceanu să nu-l fi păcălit în vreun tur electoral. Orice structură politică mai puternică pe care am avut-o, domnul Tăriceanu a susținut-o și a trădat-o la un moment dat.” (Dan Barna, liderul USR)

Despre alianța Pro România-ALDE, Barna a spus că este o prosteală, o schimbare de perdele și de bască, o vopsire a gardului. Aplauze și ovații!

„Nu cred că mai există opțiuni în vechea clasă politică pentru că singura strategia care a existat până acum a fost aceasta: vopsim gardul, schmbăm perdelele și ne prezentăm ca o nouă alternativă pentru România, care, magic, va îmbunătăți lucrurile. Nu s-a întâmplat așa, după 30 de ani am ajuns aproape la marginea Europei. Ce se întâmplă în aceste zile este încă o încercare în același registru. Vedem o veche clasă politică care încearcă să caute o nouă bască și o nouă culoare de etichetă mai încercând încă o prosteală.” (Dan Barna, liderul USR)

Despre alegerile anticipate, președintele USR a spus că ar putea fi organizate doar dacă România scapă de tanti Viorica de la Palat. Aplauze, din nou!

„În situația în care moțiunea de cenzură va trece, se deschide posibilitatea reală a alegerilor anticipate pe următorul mecanism: se va putea propune un premier din oricare partid non-PSD, pentru că sunt convins că președintele Iohannis nu va mai da încă o șansă PSD-ului. Și atunci se va propune un premier, parlamentul va putea să respingă acest premier, se repetă secvența și intrăm în logică de alegeri anticipate. Dacă facem un acord politic, care este foarte posbil între celălalte partide, mai puțin PSD, respingând doi premieri, putem intra într-o logică de alegeri anticipate foarte firească, foarte normală, prin care închidem o criză politică în care România riscă să alunece.” (Dan Barna, liderul USR)

Dan Barna a venit vineri la Galați pentru a pune umărul la campania de strângere de semnături pentru participarea la alegerile prezidențiale. Însoțit de președintele USR Galați, deputatul Bogdan Rodeanu, Barna a fost la Șantierul Naval Damen și s-a plimbat pe faleza Dunării.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Sonia Ivănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s