🇷🇺Rusia a prezentat la MAKS 2019, avionul cu motor auto…

Rusia a prezentat, la MAKS-2019 (Salonul Internațional Aviatic și Spațial, care are loc la Jukovski, în apropiere de Moscova), avionul PJ-II Dreamer, care folosește motorul auto GM LS6.După cum relatează ”Rossiiskaia Gazeta”, acesta este confecționat din material compozit, cu coaste de rigidizare și pachete. Sistemul de propulsie este asigurat de motorul GM LS6, cu o capacitate de 388 c.p., care pune în mișcare o elice cu cinci pale. Datorită acestui fapt, PJ-II Dreamer ar putea să se laude cu caracteristicile de pilotare a unei aeronave jet; în plus, este în stare să efectueze elemente acrobatice complexe.

PJ-II Dreamer a decolat prima dată în 2015. Autonomia sa de zbor este de 1200 de kilometri, iar altitudinea la care poate zbura este de 4000 de metri. Viteza aeronavei ajunge de la 117 la 250 de kilometri pe oră. Autorul proiectului PJ-II Dreamer este Ben Kolotilin, un american de origine rusă.

Avionul a fost construit în orașul Volgograd. Acum este supus unor teste de zbor, nava fiind aproape pregătită pentru producția de serie.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Emilian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s